Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός: Μονομαχία στην Τούμπα

Το ματς διεξάγεται στην Τούμπα, λόγω εργασιών στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Η ομάδα των Σερρών, πήρε τον πρώτο της πόντο την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ΑΕΚ και θα ψάξει και το πρώτο τρίποντο, όπως και αυτή του Αγρινίου, που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά για την αναμέτρηση, από την ιστοσελίδα της Λίγκας:

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο Πανσερραϊκός με τον Παναιτωλικό ήταν σε μια μονή αναμέτρηση για το

Κύπελλο Ελλάδος στις 25 Οκτωβρίου 2017, όπου στο Αγρίνιο επικράτησε με 2-0 ο Παναιτωλικός και προκρίθηκε στους “16” του θεσμού. Εκείνη τη σεζόν, η ομάδα των Σερρών αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία.

Στην Α’ Εθνική/Super League είχαν συνυπάρξει μόνο τις σεζόν 1975-76 και 1976-77 και αυτή είναι η τρίτη τους κοινή παρουσία στα 65 χρόνια της κατηγορίας. Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους έγινε με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό στις 9 Νοεμβρίου 1975, όταν η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γλυκοκάλαμου.

Ο Πανσερραϊκός έχει υποδεχθεί δύο φορές τον Παναιτωλικό στις Σέρρες, με μια λευκή ισοπαλία να σφραγίζει τις προσπάθειες τους στις 7 Μαρτίου 1976 και την επόμενη σεζόν, ο Πανασερρϊκός επικράτησε με 3-0 (17/10/76) χάρη στα γκολ των Σοφιά (18’), Ζελίδη (36’) και Πανταζη (39’).

Η μεταξύ τους ιστορία περιλαμβάνει και αναμετρήσεις για την δεύτερη κατηγορία, με τον Πανσερραϊκό να έχει επικρατήσει στα 4 από τα 9 εντός έδρας παιχνίδια, τον Παναιτωλικό να μετρά δύο νίκες ως φιλοξενούμενος και τρία παιχνίδια τους να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Στα έξι τελευταία τους, ανεξάρτητα κατηγορίας και διοργάνωσης έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο και έχουν σημειωθεί δύο λευκές ισοπαλίες, ενώ υπάρχουν τέσσερις νίκες με 2-0 είτε για τον γηπεδούχο, είτε για τον φιλοξενούμενο. Τελευταία φορά που σκόραραν και οι δύο ήταν στις 14 Ιανουαρίου 2001, σε μια αναμέτρηση για την δεύτερη κατηγορία.

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

– ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 3-0

Keywords
Τυχαία Θέματα