Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-1: “Λιοντάρια” ανατροπής (highlights)

Μόνο νεοφώτιστη ομάδα δεν θυμίζει το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Πανσερραϊκός ξεπέρασε γρήγορα τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, έβγαλε χαρακτήρα κόντρα στον ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ και πέτυχε την πρώτη του ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα των Σερρών έφτασε τους 12 βαθμούς, έχοντας ματς λιγότερο και πλέον καλοβλέπει την πρώτη πεντάδα, αφήνοντας τον ΟΦΗ για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη.

Ευκαιρίες, γκολάρες και… 1-1

Εξαιρετικό

από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών ήταν το πρώτο 45λεπτο στις Σέρρες, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα πανέμορφο γκολ και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1. Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο ματς, απείλησε μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τοράλ και άνοιξε το σκορ στο 16’, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Ο Τοράλ βρήκε κάθετα τον Ριέρα, ο Ισπανός βγήκε τετ α τετ με τον Χοβάν και αφού τον πέρασε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ στη Super League.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο οι Κρητικοί, που ήταν ανώτεροι, δημιούργησαν μία ακόμη καλή στιγμή για να βρουν δίχτυα με τον Γκαγιέγκος (19’), όμως ο Χοβάν του είπε «όχι».

Η αντίδραση του Πανσερραϊκού δεν άργησε να έρθει. Στο 21’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς και στο 24’ έφτασαν στην ισοφάριση με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Χατζηστραβού. Το γκολ ισοφάρισης έδωσε… φτερά στους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, αφού κυριάρχησαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Άλεξιτς (34’) και Στάικο (34’) για να γυρίσουν το ματς.

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, ο Πανσερραϊκός την ανατροπή

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο 45λεπτο, με τον ΟΦΗ να πατά καλύτερα και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Στο 55’ απείλησε την εστία με σουτ του Ριέρα, δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκαγιέγκος, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Χοβάν σταμάτησε τον Λουίζ Φελίπε..

Οι διαδοχικές ευκαιρίες του ΟΦΗ «αφύπνισαν» προς στιγμήν τους γηπεδούχους και στο 64’ έβγαλαν αντίδραση, απειλώντας την εστία του Μπάουμαν με τον Τομάς. Ο ΟΦΗ απάντησε με τον Ντίκο (67’) και συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Αυτό όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, οι Κρητικοί είδαν τον Πανσερραϊκό να κερδίζει πέναλτι στο 83’. Ο Άλεξιτς ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Καρώ και ο διαιτητής Παπαπέτρου, αφού έκανε χρήση του VAR, έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μούργο να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 88’! Στον εναπομείναντα χρόνο ο ΟΦΗ ναι μεν πίεσε, ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως στην πραγματικότητα δεν δημιούργησε κάποια καλή στιγμή και μοιραία γνώρισε την 3η ήττα του στο πρωτάθλημα.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Πηλέας (76′ Πεταυράκης), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Στάικος, Μορέιρα, Τομάς (70′ Μούργος), Μασαρίποφ (76′ Γούλερι), Χατζηστραβός, Άλεξιτς (89′ Κολομπίνο).

Στον πάγκο: Κατσίκας, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Σοφιανός, Γκοτζαμανίδης.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Καρώ, Πασαλίδης, Βούρος, Μαρινάκης, Θοράρισον, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (48′ Λουίς Φελίπε), Ριέρα, Ντίκο.

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Νέιρα, Αποστολάκης, Μοσκέρα, Γκλάζερ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ισίδωρος Αρμακόλας
Τέταρτος: Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας
VAR: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

Keywords
Τυχαία Θέματα