Παναθηναϊκός-Βιλερμπάν 70-84: Άλυτος… ο «Ο»κόμπο

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη εντός έδρας του και πέμπτη συνολικά στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, από την Βιλερμπάν (70-84) και ο Έλιε Οκόμπο έδωσε…σόου στο ΟΑΚΑ, σβήνοντας κάθε απόπειρα των πρασίνων να είχαν την ανάλογη συνέχεια στην νίκη που πέτυχαν πριν από δυο ημέρες στην ίδια έδρα κόντρα στην Εφές. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την γαλλική ομάδα που προερχόταν από την νίκη κόντρα στην Αρμάνι.

Η αθλητικότητα

και η ταχύτητα των παικτών της Βιλερμπάν στο tranzision παιχνίδι χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο (38-43), απέναντι στον Παναθηναϊκό που έπαιξε καλή άμυνα στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου και στο πρώτο του 2ου δεκαλέπτου. Η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν εντυπωσιακή με 5/5 διποντα, 10 πόντους, 4 ριμπαουντ και 3 κοψίματα. Τα «καρφώματα» του αδελφού του Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, ήταν τα highlights του ημιχρόνου, ενώ οι Οκόμπο και Τζόουνς «πυροβολούσαν» από την περιφέρεια και είχαν 10 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο σερί 6-0, ισοφαρίζοντας με το πρώτο και ανακτώντας το προβάδισμα στο σκορ, με το δεύτερο. Πρωταγωνιστές οι Παπαπέτρου και Έβανς στην επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά το ζητούμενο ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια της αμυντικής συνέπειας του. Η Βιλερμπάν έτρεξε καλύτερα και γρηγορότερα από τους γηπεδούχους και ο Παναθηναϊκός δεν διαχειρίστηκε σωστά τα φάουλ του, ώστε να ανέκοπε κάποιους απο τους αιφνιδιασμούς της γαλλικής ομάδας που είχε 14 πόντους από αυτή την στατιστική κατηγορία.

Ο Έλιε Οκόμπο ήταν…ασταμάτητος στο τρίτο δεκάλεπτο. Έφτασε τους 18 πόντους και αύξησε το προβάδισμα της ομάδας του, μέχρι τους 9 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός άρχισε άσχημα το δεκάλεπτο και αφυπνίστηκε πάλι στο δεύτερο πεντάλεπτο. Οι πράσινοι μείωσαν μέχρι τους 3 ποντους 50-53 και 53-56, αλλά δεν κατάφεραν να “προσπεράσουν” στο σκορ.

Η έκβαση του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου. Η Βιλερμπάν διατήρησε με βραχεία κεφαλή το προβάδισμα, ξέφυγε με 6 ποντους, αλλά ο Παπαπέτρου μείωσε μέχρι τον έναν πόντο (57-58). Και πάλι, όμως, ο Οκόμπο σκόραρε με…χίλιους και έναν τρόπους. Είτε με σουτ, είτε με τρίποντο, είτε με λει απ. Όποιος κι αν τον μάρκαρε, δεν τον “φρέναρε” καν και στο τελευταίο πεντάλπετο του αγώνα, σκόραρε 15 πόντους…

Δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84

Η στατιστική εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα