Παναθηναϊκός: Τι αλλάζει ο Μπόλονι!

Παναθηναϊκός: Τι αλλάζει ο Μπόλονι!ntzouaniΤετ, 11/18/2020 - 16:00

 

Ούτε... μήνα δεν έχει συμπληρώσει ο Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ωστόσο μετά την... έρημο που χρειάστηκε να διαβεί - όπως είχε πει και στη συνέντευξη του στα κανάλια novasports

- προσπαθεί να βρει το δρόμο για την... όαση που θα "δροσίσει" την ομάδα του. 

O Ρουμανο - Ούγγρος προπονητής δεν προσπάθησε να παρέμβει... δραστικά στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στο Τριφύλλι. Άλλωστε "έτρεχε" το αγωνιστικό πρόγραμμα και δεν είχε το χρονικό περιθώριο για να βάλει τις πρώτες "πινελιές" στην ποδοσφαιρική ομάδα. 

Το διάστημα της διακοπής, ακόμα και αν υπήρξαν πολλές απουσίες διεθνών και τραυματιών, ήταν η ευκαιρία που ζητούσε ο Μπόλονι για να δουλέψει με τους παίκτες του πάνω σε τρία πράγματα και το novasports.gr τα καταγράφει. 

Φυσική κατάσταση

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Σε συνεργασία με το επιτελείο του, άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την ένταση στις προπονήσεις και έδωσε λίγο περισσότερο... ρυθμό στη διακοπή, ώστε σταδιακά οι παίκτες του Τριφυλλιού να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο. 

Αμυντική συμπεριφορά

Το δεύτερο πρόβλημα που εντόπισε άμεσα ο Μπόλονι ήταν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Αρκετά κενά, λίγα τρεξίματα - τα οποία σχετίζονται και με τη φυσική κατάσταση - και έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσυγκέντρωσης. Ο έμπειρος προπονητής έκανε... εντατικά στους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού στο αμυντικό κομμάτι και πολύ περισσότερο στις στημένες φάσεις, όπου έχει διαπιστώσει κι εκεί μια σημαντική δυσλειτουργία. 

Δημιουργία

Οι φάσεις που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα ματς ήταν με το... σταγονόμετρο. Ο Μπόλονι προβληματίστηκε αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα και αποφάσισε να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος πάνω σε ένα διαφορετικό τακτικό πλάνο. Ο 67χρονος προπονητής άφησε για λίγο στην άκρη και επέλεξε το 1-4-2-3-1 με ένα "καθαρό" δεκάρι (τον Βιγιαφάνιες κυρίως), προκειμένου να αποκτήσει η επιθετική γραμμή της ομάδας του ένα συνδετικό κρίκο με τη μεσαία γραμμή, μειώνοντας παράλληλα τις αποστάσεις. 
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Το novasports.gr καταγράφει τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό και τις πρώτες... πινελιές του 67χρονου τεχνικού. Article publish on Τετ, 11/18/2020 - 16:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα