Παναθηναϊκός: Θετικά μηνύματα από τους μικρούς

Χθες, παρά την αφόρητη ζέστη, οι πράσινοι κατάφεραν κατά διαστήματα να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πάντως, αντιμετώπισε τον αγώνα εντελώς διαφορετικά από ότι περιμέναμε. Ο Σέρβος κόουτς δεν ήθελε να δοκιμάσει το βασικό σχήμα, καθώς παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο μια ενδεκάδα με ανακατεμένους αναπληρωματικούς και βασικούς, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους μικρούς, οι οποίοι τα πήγαν περίφημα.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Η λειτουργία της ομάδας, που ήταν εξαιρετική για αυτή την εποχή και θύμιζε κάποιες στιγμές τα καλά παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν.

Επιθέσεις από τα άκρα αλλά και τον άξονα, πίεση ψηλά και πρέσινγκ, κάτι που ασφαλώς αρέσει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το ρόστερ σαφώς πιο γεμάτο, καθώς υπάρχουν δυο, ίσως και τρεις αξιόλογες επιλογές για κάθε θέση. Αν κάτι έχω κρατήσει από το χθεσινό ματς, είναι η εμφάνιση των μικρών και ιδιαίτερα του Γιώργου Βαγιαννίδη, που και χθες έβγαλε μάτια με τις περίτεχνες ενέργειες του. Ο νεαρός ακραίος έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Φαίνεται ότι δούλεψε πολύ το τελευταίο διάστημα, ώστε να διορθώσει κάποιες ατέλειες που είχε αμυντικά. Με την πάροδο του χρόνου και μόλις αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες είναι βέβαιο ότι και σε αυτό το κομμάτι θα είναι εξαιρετικός. Χθες είχε καλύτερες επιστροφές, αλλά και τοποθετήσεις στην άμυνα, ενώ κάλυπτε χώρους. Στην επίθεση βέβαια ήταν φανταστικός, αφού, έχει μοναδική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ώρες-ώρες έκανε ότι ήθελε τους αμυντικούς της Χάποελ Μπερσεβά, τους οποίους ντριπλάριζε με χαρακτηριστική άνεση οπότε ήθελε. Πολύ καλός ήταν και ο Έλτον Φικιάϊ, που και χθες, όπως και στην προετοιμασία, έδειξε ότι είναι ταλέντο. Ο νεαρός αμυντικός άφησε υποσχέσεις και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, καθώς, είναι γρήγορος, (παρά το μπόϊ του) και ξέρει μπάλα.

Υπήρξαν στιγμές κόντρα στους Ισραηλινούς, που νόμιζες ότι στο κέντρο της άμυνας έπαιζε ένας έμπειρος στόπερ με παραστάσεις από μεγάλους αγώνες. Στα θετικά οι άψογες κάθετες μεταβιβάσεις του που θυμίζουν επιτελικό μέσο και όχι στόπερ. Από τους υπόλοιπους ο Ζέκα έδειξε ότι θα βοηθήσει, αφού, βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του. Ο Μλαντένοβιτς για ένα ακόμη ματς είχε θετική παρουσία. Ο Σέρβος έχει ποιότητα και σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά. Θετικός ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γερεμέγιεφ, ο οποίος αξίζει μια θέση στο πράσινο ρόστερ.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Κάποια νεκρά διαστήματα στα οποία δίνεται η ευκαιρία στους αντιπάλους να δημιουργούν φάσεις από το πουθενά. Το είδαμε και χθες όταν δεν έφευγε σωστά η μπάλα από την άμυνα του Παναθηναϊκού και οι παίκτες της Μπερσεβά έκαναν δεύτερες, ή και τρίτες επιθέσεις. Κακό σημάδι επίσης η αστοχία του Σπόραρ από ευνοϊκές θέσεις.

Ο Σλοβένος φέτος έκανε κανονικά προετοιμασία με την ομάδα και δεν έχει δικαιολογίες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι λογικό να περιμένει περισσότερα πράγματα από εκείνον, ειδικά στα τελειώματα των φάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα