Παναθηναϊκός: Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα

Τρία χρόνια ταλαιπωρίας στα χαμηλά πατώματα της Ευρωλίγκας, ανάμεσα σε αλλαγές προπονητών και πάσης φύσεως οικονομικών και αθλητικών πλάνων ήταν πολλά για το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό σε επίπεδα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και προσελκύοντας στο Ο.Α.Κ.Α. κάποιους από τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες, το τριφύλλι έχει βάλει – κατά δήλωση του προπονητή του – πλώρη για την επιστροφή στο φάιναλ φορ μετά

από 13 (σημαδιακό;) ολόκληρα χρόνια.

Με τον Κώστα Σλούκα να καρπώνεται ένα τεράστιο συμβόλαιο για να πειστεί να φορέσει τα πράσινα, τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να αφήνει το ΝΒΑ για την Ευρώπη και τους Βιλδόσα-Λεσόρ να εγκαταλείπουν το Βελιγράδι για την Αθήνα, ο Παναθηναϊκός έστησε μια τετράδα που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τις αντίστοιχες της ελίτ της Ευρωλίγκας. Οι επανακάμψαντες Παπαπέτρου-Μήτογλου τονώνουν τον ελληνικό κορμό και συνεχίζουν την ένεση ποιότητας, ενώ οι Γκάι, Γκραντ, Μπαλτσερόφσκι, Κ. Αντετοκούνμπο, Μωραϊτης είναι αυτοί που φέρνουν το κίνητρο του παίκτη που θέλει να δείξει πως η θέση του είναι στο ψηλότερο ράφι. Από αυτούς που έφυγαν, ο μοναδικός που ήταν στο πλάνο να παραμείνει ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, που προτίμησε τη Φενέρμπαχτσε.

Προπονητής: Ο 57χρονος Έργκιν Άταμαν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αναμορφωτής της Εφές και δις πρωταθλητής Ευρωλίγκας (2021, 2022), έχει κατακτήσει επίσης το Σαπόρτα (2002), το EuroChallenge (2012) και το EuroCup (2016). Ηφαιστειώδης προσωπικότητα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ο Τούρκος βρήκε στην πρόσκληση του Παναθηναϊκού την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός,panathinaikos