Παναθηναϊκός: Τα προφίλ της Σπάρτα Τρνάβα και της Ρακόβ

Ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί, αν φυσικά αποκλείσει την Σλάβια Πράγας, μια εκ των Σπάρτακ Τρνάβα ή Ρακόβ.

Η Σπάρτακ Τρβάνα τερμάτισε στην τρίτη θέση στην Σλοβακία, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1923, τα χρώματά της είναι το κόκκινο και το μαύρο και έδρα της το «Αντόν Μαλατίνσκι» χωρητικότητας 19.500 θεατών.

Έχει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα

Τσεχοσλοβακίας, ενώ στην Σλοβακία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και επτά Κύπελλα.

Ο Σλοβάκος Μίχαλ Γκάσπαρικ είναι ο προπονητής της ομάδας. Ο Κυριάκος Σαββίδης που έχει αναδειχτεί στον ΠΑΟΚ και έχει περάσει από Άρη, Πανιώνιο και ΟΦΗ, βρίσκεται στο ρόστερ του συλλόγου. Ξεχωρίζουν ο σκοπιανός Μίλαν Ριστόφσκι, ο Σλοβάκος τερματοφύλακας Ντόμινικ Τάκατς και ο Νιγηριανός εξτρέμ Γιουσούφ Μπαμιντέλε.


Στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League με δύο νίκες, απέκλεισε την Νιούταουν από τη Μάλτα.

Ρακόβ

Η Ρακόβ των Παπανικολάου και Σβάρνα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος και δεύτερη διαδοχική σεζόν ωστόσο κατέκτησε το Κύπελλο που ήταν και το δεύτερο της ιστορίας της.
Ιδρύθηκε το 1921, χρώματά της είναι το κόκκινο και το μπλε και έδρα της το «Μιέσκι» χωρητικότητας 5.500 θεατών.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Πολωνός Μάρεκ Πάπζουν.

Εκτός από τους Γιάννη Παπανικολάου και Στράτο Σβάρνα, ξεχωρίζουν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ίβι Λόπεθ και ο τερματοφύλακας Βλάνταν Κοβάτσεβιτς.

Αυτή είναι η δεύτερη δεύτερη παρουσία της στην Ευρώπη έχοντας φτάσει την περασμένη σεζόν μέχρι τα playoffs του Europa Conference League που αποκλείστηκε από τη Γάνδη. Στον β΄προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες την Αστάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα