Παναθηναϊκός-Περιστέρι 89-80: Με συνέπεια και διάρκεια στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια ακόμα νίκη στους δυο επόμενους ημιτελικούς των play offs με το Περιστέρι για να προκριθεί στους τελικούς, ύστερα από την επικράτηση του στον τρίτο αγώνα (89-80), στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας του 5ου παιχνιδιού, αν ηττηθεί στην τέταρτη αναμέτρηση (Σάββατο,

27/5, 19.15), στο Περιστέρι.

Ο Γκριγκόνις ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και στην επίθεση, τον ακολούθησαν οι Λι και Πονίτκα, ενώ το Περιστέρι που “έχασε” το παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο, αντεπιτέθηκε στο τέταρτο, αλλά δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους.

Στο 1′ 34” πριν από την λήξη, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στον Χρήστο Σερέλη και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο προπονητής του Περιστερίου ζήτησε επισταμένως ένα φάουλ από τους διαιτητές και ο ομόλογος του στον Παναθηναϊκό, Εγύρισε προς το μέρος του και απάντησε, γεγονός που πυροδότησε μια στιγμή έντασης, η οποία γρήγορα εκτονώθηκε και ολοκληρώθηκε.

Αμφότεροι οι προπονητές χρεώθηκαν από μια τεχνική ποινή.

Παναθηναϊκός και Περιστέρι “άγγιξαν” την παραγωγή 50 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να “μακιγιάρουν” το πρόβλημα στην θέση του πλει μέικερ, λόγω της παρουσίας του Λι, μόνο και την αναγκστική αναπλήρωση του από τους Μποχωρίδη και Πονίτκα, Οι φιλοξενούμενοι παρά τα έξι λιγότερα ριμπάουντ που είχαν (15-9), αξιοποίησαν τους περιφερειακούς παίκτες του και ακολούθησαν στην υψηλή παραγωγή του σκορ, με 12 ασίστ και ποσοστό ευστοχίας 61% στα δίποντα και 54% στα τρίποντα.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με διαφορά έξι πόντων στο 10′, αλλά το Περιστέρι είχε άμεσα αντανακλαστικά και ισοφάρισε, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει βάσιμες προδιαγραφές συνέχισης της απειλής στον αντίπαλο της.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έδωσε άλλη συνέχεια στην αμυντική ολιγωρία του και στο τρίτο δεκάλεπτο, με επιμέρους σκορ 27-10, προηγήθηκε 76-59 και… “τελείωσε” το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 30-24, 49-49, 76-59, 89-80

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα