Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-95: «Ερυθρόλευκο ρεβεγιόν» στο ΟΑΚΑ (hls)

Ο Ολυμπιακός έστησε το δικό του «πρωτοχρονιάτικο πάρτι» στο ΟΑΚΑ και νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 71-95 για την 16η αγωνιστική της Euroleague.
Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού,

ένα σερί που κρατά έναν ολόκληρο χρόνο.
Ο Γουόκαπ ήταν «κομπιούτερ», ο Φαλ έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια, ο Κάνααν, ουσιαστικός και με πολλές βοήθειες στην επίθεση.
Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη σοβαρότητας σε όλο το ματς και δεν κοίταξε λεπτό πίσω.
Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» τσάκιζε κόκκαλα, η επίθεση ήταν άψογα οργανωμένη και πολυφωνική και η κυριαρχία του Ολυμπιακού καταλυτική σε όλους τους τομείς.
Για τον Παναθηναϊκό επέπλευσε ο Μπέϊκον που έμοιαζε μοναχικός λύκος, αλλά τόσο μόνος.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με αρκετά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι με πρόθεση να περάσουν μπάλα στον Φαλ, ενώ οι πράσινοι με επιθέσεις από Μπέϊκον. Ο Παναθηναϊκός πέρασε 10-7 αλλά με δύναμη του Φαλ μέσα στο «ζωγραφιστό» με αντίπαλο τον Γκουντάιτις, ο Ολυμπιακός πέρασε 10-11. Ο Γάλλος σέντερ έκανε θραύση με 11 πόντους και 5/5 δίποντα. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-26.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με Σλούκα έφυγε στο 20-29 και με καλή άμυνα και τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο 22-33 στο 12’. Οι ερυθρόλευκοι αμύνθηκα σε πολύ υψηλό επίπεδο, πήραν τα ριμπάουντ και έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο. Με Μπολομπόι και Μακίσικ να εκτελούν και Σλούκα να μοιράζει το παιχνίδι έφυγαν με 23 πόντους, 26-49 με τρίποντο του Λαρεντζάκη. Ο Μπέϊκον πήρε όλη την επίθεση του Παναθηναϊκού πάνω του και κατάφερε με τρίποντα και προσωπικά καλάθια να φέρει τον Παναθηναϊκό στο μείον 17 (36-53) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός στην ανάπαυλα είχε 19/23 δίποντα αλλά μόλις 3/12 τρίποντα με 11 του Φα, 9 του Σλούκα και 8 του Μπολομπόι, ενώ ο Παναθηναϊκός 10/20 δίποντα και 4/10 τρίποντα με πρώτο σκόρερ τον Μπέίκον με 14 πόντους. Ο Ολυμπιακός είχε 16 ασίστ για 4 λάθη.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναικός βρήκε λύσεις στο ξεκίνημα με σουτ τριών πόντων και πλησίασε 45-59. Οι Μπέϊκον και Παπανικολάου έκαναν το 3ο τους φάουλ και πέρασαν στον πάγκο. Τα λάθη άρχισαν να γίνονται περισσότερα και για τις δύο ομάδες. Τρίποντο Γουόκαπ έκανε το 45-62 στο 25’. Στο 26’ όμως και ο Φαλ χρεώθηκε με 3ο φάουλ. Με τρίποντο Κάνααν, ο Ολυμπιακός έφυγε με 48-70 κυριαρχώντας κατά κράτος, στηριζόμενος στην καλή του άμυνα. Στο 29’ ο Μπέϊκον έκανε και 4ο φάουλ. Ο Γουόκαπ «κομπιούτερ» οργανώνει και σκοράρει για τον Ολυμπιακό ο οποίος έφυγε με 48-73 για να κλείσει το ημίχρονο στο 50-73.
Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε με σπασμένα φρένα, σοβαρός και χωρίς χαλάρωση στην άμυνα. Έφυγε 50-78 με τρίποντο Παπανικολάου. Και στην συνέχεια με γκολ-φάουλ Μπολομπόι 50-81. ΟΕκεί χαλάρωσε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τρίποντα Γκριγκόνις και Μπέικον πλησίασε 56-81. Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν επικίνδυνα στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός μείωσε 67-83 απαλύνοντας τις εντυπώσεις. Ένα τάιμ όυτ του Μπαρτζώκα έφερε τα πράγματα όμως στα ίσια και πάλι ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και έφτασε στο τελικό 71-95.

Keywords
Τυχαία Θέματα