Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68: Στην πρώτη θέση και «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας

Νίκησε και στους δυο αγώνες της Ευρωλίγκας, κατέκτησε το κύπελλο και ισοφαρίζοντας την ήττα του πρώτου γύρου, με νίκη στο ΟΑΚΑ (62-68), κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε “δική” του την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League και εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play

offs και στους τελικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 4 νίκες σε 4 αναμετρήσεις με τον “αιώνιο” αντίπαλο τους στην φετινή περίοδο και το επόμενο ραντεβού τους, θα είναι στους τελικούς των play offs, εφόσον προκριθούν αμφότεροι. Αποδείχτηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ότι ο Ολυμπιακός μετά τον αιφνιδιασμό του από την εντός έδρας ήττα του στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος, εφαρμόζουν τον άγραφο κανόνα του μπάσκετ. Η ποιοτικότερη και πληρέστερη ομάδα σε ρόλους και ομοιογένεια έχει τον πρώτο λόγο στην νίκη σε διάρκεια αγώνων, ανεξαρτήτως έδρας.

Ισορροπία διάθεσης και ενέργειας, μικρές διαφορές στα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα και μοναδική διαφορά στις ασίστ (12 έναντι 7) και στα λάθη (1 έναντι 5), “χαρτογράφησαν” την έκβαση του πρώτου ημιχρόνου (34-34) με τους δυο προπονητές να κάνουν ροτέισον 9 παικτών στο παιχνίδι και να έχουν καταμερισμό παραγωγής του σκορ από τρείς παίκτες τους. Σλούκας, Βεζένκοφ και Μακ Κίσικ έκαναν…πολλαπλασιασμό του 8 για τους 24 από τους 34 “ερυθρόλευκους” πόντους, ενώ στον Παναθηναϊκό, ο Παπαπέτρου με 9, ο Νέντοβιτς με 8 και ο Μέικον με 7, ήταν οι “οδηγοί” του σκορ.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 6 πόντους (30-24), αλλά ο Σλούκας με πέντε συνεχόμενους και αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Παπαγιάννη, μείωσε στον έναν πόντο (30-29). Τα αντανακλαστικά και των δυο “μονομάχων” ήταν άμεσα στο “κλειστό” παιχνίδι που έγινε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα μέχρι και στα 22” πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου, να το αυξάνει μέχρι τους έξι πόντους (45-39) για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άρχισε την 4η περίοδο, από το συν δυο (50-52).

Μακ Κίσικ και Νέντοβιτς ανέλαβαν επί…προσωπικού τις επιθέσεις των ομάδων του και ενώ ο Βεζένκοφ στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, έφτασε σε double-double (11π.-11ριμ), ενώ πέτυχε με φόλοου και το σημαντικό καλάθι που έγραψε το 60-66σ τα 2′ 13”. Οι δυο εύστοχες βολές του Σλούκα αποδείχτηκαν αρκετές για την εξασφάλιση της νίκης, με το 60-68 για τον Ολυμπιακό που κάλυψε κατά έναν πόντο και την ήττα του ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλές επιθετικές επιλογές στην τελευταία περίοδο. Ο Ουάιτ μέτρησε 3 άστοχα τρίποντα και ενώ ο Ουόκαπ τίμησε τον χαρακτηρισμό του αμυντικού “εξολοθρευτή” με την αποτελεσματικο περιορισμό του Νέντοβιτς, ο οποίος κουράστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την καλή εμφάνιση του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε έξι ελεύθερες βολές, έναντι 18 του Ολυμπιακού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερα περισσότερα λάθη (10-14) και οι γηπεδούχοι 17 ασιστ έναντι 13.

Δεκάλεπτα: 13-15, 34-34, 50-52, 62-68

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα