Παναθηναϊκός: Ο ηγέτης Ρούμπεν Πέρεθ

Ο Ισπανός βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότι αφορά στον χρόνο συμμετοχής των παικτών του «τριφυλλιού» στο εφετινό πρωτάθλημα έχοντας παίξει βασικός σε όλα τα παιχνίδια και καταγράφοντας έως τώρα 485 λεπτά συμμετοχής. Αντίστοιχο χρόνο έχει στα πόδια του μόνο ο Χουάνκαρ από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Πέρεθ πρωταγωνιστεί στις συντριπτική πλειοψηφία των κατοχών του τριφυλλιού και το κάνει με διαφορετικούς τρόπους. Είτε γιατί αυτός είναι που κατά κύριο λόγο παίρνει τη μπάλα από τους στόπερ για να «φτιάξει» την επίθεση του «τριφυλλιού» είτε γιατί είναι πρωταγωνιστής και στο κομμάτι των κερδισμένων

κατοχών.

Με 20 κλεψίματα έως τώρα είναι ο πρώτος παίκτης της ομάδας του σε αυτό τον τομέα έχοντας δεύτερο τον Γιάννη Κώτσιρα με 14. Για τον Ισπανό η κερδισμένη κατοχή σημαίνει αυτομάτως και άμεση επίθεση βάσει όσων μας παρουσιάζει στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον για έναν παίκτη που παίζει στη θέση του είναι το γεγονός ότι έχει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό εύστοχων μεταβιβάσεων σε σχέση με τα λάθη, που προφανώς θα γίνουν σε ένα χώρο του γηπέδου που πολλές φορές υπάρχει μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι παίκτης που στη 13η σεζόν της καριέρας του σε Ισπανία, Ιταλία και πλέον στην Ελλάδα, έχει να παρουσιάσει 10 γεμάτες σε συμμετοχές. Με την Ντεπορτίβο στο ξεκίνημα της καριέρας του, τις Μπέτις, Έλτσε, Γρανάδα και Λεγανές στη συνέχεια στην Ιβιρική. Εξαίρεση αποτέλεσε η σεζόν 11-12 στη Χετάφε με 9 ματς. Σε όλες τις υπόλοιπες της επαγγελματικής του καριέρας έχει πολλές συμμετοχές (το λιγότερο 20) και σταθερή παρουσία.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάζει στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνέπεια, στην απόδοσή του, ξεκάθαρο ρόλο και στοιχεία που έλλειπαν από τη μεσαία γραμμή των «πράσινων» στο επίπεδο που τα παρουσιάζει ο Ισπανός μέσος.

Ξέρει να δίνει ρυθμό στην ομάδα του, να προστατεύει τη μπάλα μειώνοντας τα λάθη, να μοιράζει αποτελεσματικά σε μικρές αλλά και μεγάλες αποστάσεις πάσας. Με τη μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός χαφ, χωρίς να υστερεί και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, αξιοποιώντας την εμπειρία του για να ισοσκελίσει την έλλειψη ταχύτητας.

Το πρώτο δείγμα γραφής είναι τέτοιο που αφήνει τον Γιοβάνοβιτς ν αισθάνεται ήσυχος για τον… κουμανταδόρο στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα