Ντόντσιτς: Το αλησμόνητο χαμένο παιχνίδι στο ΣΕΦ (vid)

Ο Λούκα Ντόντσιτς στα 22 του χρόνια πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες μπάσκετ στον κόσμο. Ετοιμάζεται να αρχίσει την τέταρτη του σεζόν στο NBA με τους Ντάλας Μάβερικς και ήδη έχει κάνει «πάταγο» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Εμείς όμως θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω σχεδόν 4 χρόνια (παρά δύο μήνες), με αφορμή την σημερινή (08/10, 21:00, Novasports Prime) αναμέτρηση του Ολυμπιακού

με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο 18χρόνος τότε Σλοβένος άσος, στην τρίτη του σεζόν στην Euroleague με την φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε την κούπα αλλά και τα MVP της κανονικής περιόδου και του Final-Four.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2017 λοιπόν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε (καλή ώρα όπως θα συμβεί σήμερα) την Ρεάλ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 11η αγωνιστική της Regular Season. Ο Λούκα είχε ήδη ξεπεράσει το φράγμα των 25 πόντων στις 11 πρώτες αγωνιστικές τρεις φορές αλλά ποτέ δεν είχε σκοράρει 30+.

Αυτό έκανε εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου του 2018 στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση του από άποψη πόντων στην Euroleague. Παράλληλα αγωνίστηκε 37:48 λεπτά. Στην Euroleague, στα 80 παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί δεν έπαιξε ποτέ περισσότερο.

33 πόντοι με 8/12 δίποντα και 4/9 τρίποντα ο απολογισμός του όσον αφορά το σκοράρισμα. Πρόσθεσε και 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ στην στατιστική του για να σπάσει τα… κοντέρ στο σύστημα αξιολόγησης με το μυθικό 36.

Όμως, εκείνο το βράδυ το «wonderkid» της ομάδας του Λάσο πληγώθηκε γιατί παρά τα δικά του… όργια, η Ρεάλ ηττήθηκε από έναν Ολυμπιακό που δεν είχε τρόπο να περιορίσει εκείνον αλλά κατάφερε να το κάνει με όλους τους υπόλοιπους (πλην του Κάρολ που τελείωσε με 24 πόντους).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κέρδισε με 92-83 στην παράταση έχοντας ως MVP τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη (21 πόντους, 7 ριμπάουντ). Κανένας δεν υστέρησε όμως για τους Πειραιώτες, αφού και οι Παπανικολάου (14 πόντους, 8 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς (15 πόντους) βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη της νίκης.

Ο Ντόντσιτς μπορεί να έφυγε με σκυμμένο το… κεφάλι από τον Πειραιά αλλά όλη η Ευρώπη είδε την λεγόμενη… Luka magic εκείνο το βράδυ. Μία μαγεία που δυστυχώς δεν απολαμβάνουμε στην Euroleague τα τελευταία χρόνια, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θα έχει να τον αντιμετωπίσει απόψε…

Keywords
Τυχαία Θέματα