Παναθηναϊκός: «Μειδιάσματα» παρά τον άδοξο αποκλεισμό και τέσσερα θέματα που περιμένουν απαντήσεις

Παναθηναϊκός: «Μειδιάσματα» παρά τον άδοξο αποκλεισμό και τέσσερα θέματα που περιμένουν απαντήσειςageorgiΤρί, 03/16/2021 - 21:13

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Tα συμπεράσματα της πορείας του Παναθηναϊκού στην φετινή Euroleague, στην οποία απομένει να γραφτεί ο επίλογος του αποκλεισμού από τα πλέι οφ, μπορούν και επιβάλλεται

να λειτουργήσουν ως «πυξίδα» για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Δεν έχει την μέγιστη σημασία, το γεγονός ότι στα οκτώ χρόνια απουσίας από το φάιναλ φορ της διοργάνωσης, προστέθηκε μια ακόμα αγωνιστική σεζόν, αφού πλέον η πραγματικότητα, είναι ακόμα πιο άσχημη. Αποκλεισμός από την πρώτη φάση και με έλλειψη πιθανοτήτων διεκδίκησης της πρόκρισης στα πλει οφ, νωρίτερα και από την τελική ευθεία των αγωνιστικών στην μαραθώνια, πρώτη φάση.

Και όμως, ο Παναθηναϊκός θα τελειώσει άδοξα την ευρωπαϊκή πορεία του, έχοντας… μειδιάσματα για το φινάλε που έχει προπονητή τον Όντετ Κάτας, στην θέση του σταρ τον Μάριο Χεζόνια, σε ρόλο δεύτερου σταρ τον Νεμάνια Νέντοβιτς και μεγάλη σταθερά τον ελληνικό «κορμό» των διεθνών Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Μήτογλου, αλλά και την προσθήκη του υποσχόμενου Ματζούκα.

Στο διαχρονικό ερώτημα του επαγγελματικού μπάσκετ και των παχυλών ή όχι προϋπολογισμών για το αν «τα χρήματα παίζουν μπάσκετ ή όχι;», η απάντηση που πρέπει να δοθεί από τον Παναθηναϊκό, στην Euroleague της περιόδου 2021-22, είναι διτή. Είναι δεδομένο ότι όσα περισσότερα χρήματα επενδύονται από κάθε ομάδα και χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα, υπάρχει η δυνατότητα καλύτερων δυνατών επιλογών στους ξένους παίκτες. Ακόμα, όμως, κι αν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν πουληθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο προσεχές διάστημα (η διαδικασία έχει αρχίσει από το προηγούμενο καλοκαίρι) και συνεχιστεί το ασφυκτικό οικονομικό πρόγραμμα εσόδων-εξόδων, οι επιλογές ξένων παικτών από τον Κάτας και τους άμεσους διοικητικούς συνεργάτες του, Αλβέρτη και Διαμαντίδη, θα πρέπει να είναι άκρως στοχευμένες. Το θέμα της απώλειας του Λαμπροβίτολα που έμεινε στην Ρεάλ και προκάλεσε «πελαγοδρομίες» στην θέση του πλέι μέικερ, καθώς δεν βρέθηκε…κανονικός παίκτης με τον συγκεκριμένο ρόλο και καθήκοντα ποτέ στην φετινή περίοδο, «απαγορεύει» στους ιθύνοντες των «πρασίνων» να το βιώσουν ξανά. Με γεμάτο…πορτοφόλι, «ανοίγει» και η αγορά των λίγων, ποιοτικών πλει μέικερ, αλλά και με ενδελεχή προγραμματισμό και αναζήτηση, δημιουργείται μια λίστα τριών καλών υποψηφίων, εφόσον υπάρχει και ο άπλετος χρόνος για διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, λόγω του πρόωρου αποκλεισμού. Αν, ο κ. Γιαννακόπουλος αναθεωρήσει τις αποφάσεις που είχε ανακοινώσει πριν από έναν χρόνο και αρχίσει ξανά μια λελογισμένη και όχι ακατάσχετη επένδυση, ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα είναι πιο εύκολος και με πολύ λιγότερα ρίσκα.

Τα τέσσερα θέματα που έχουν προτεραιότητα θετικής ή αρνητικής επίλυσης είναι:

-Η παραμονή ή όχι του Μάριο Χεζόνια (θέλει διακαώς να μείνει στον Παναθηναϊκό και το επιβεβαιώνει σε…καθημερινή βάση) και ενώ η Μπαρτσελόνα διατηρεί τα δικαιώματα του Κροάτη φόργουορντ. Αν συνεχίσει ο σούπερ Μάριο στα «πράσινα» και λήξει ο αποκλεισμός των θεατών, η πώληση των διαρκείας στο ΟΑΚΑ, θα γράψει ρεκόρ. Η «δίψα» των φιλάθλων να καθίσουν ξανά στις εξέδρες, ξεπερνά αυτή των οδοιπόρων στην….Σαχάρα.

-Η ανανέωση των συμβολαίων των Παπαπέτρου και Μήτογλου, καθώς ολοκληρώνονται στην λήξη της φετινής περιόδου. Δεδομένη πρόθεση του αρχηγού και του συμπαίκτη του να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό. Το οικονομικό σκέλος νέας συμφωνίας, μπορεί να…διαταραχτεί από πολύ μεγαλύτερες προσφορές που είναι αβέβαιο αν εμφανιστούν.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, έως ότου έρθει ο Χεζόνια, ήταν το σημείο αναφοράς της φετινής ομάδας και λόγω του τραυματισμού του, δεν έτυχε ο Κάτας να χρησιμοποιήσει και τους δυο παίκτες στην πεντάδα. Ο Σέρβος γκαρντ απέδειξε την ποιότητα του, για τους έξι μήνες που αγωνίσθηκε στον Παναθηναϊκό. Οι πιθανότητες συνέχισης της συνεργασίας του, είναι πλειοψηφικές, ακόμα και οριακά.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΕΘΝΕΙΣ «Πυξίδα» σχεδιασμού και στοχευμένων επιλογών στην επόμενη περίοδο, η φετινή ισοσκελισμένη τακτική «εσόδων-εξόδων».
  Article publish on Τρί, 03/16/2021 - 21:13 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα