Παναθηναϊκός: Λίφτινγκ σε σκάουτινγκ, μεταγραφές, Ακαδημία και ΠΑΟ Β΄!

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από έναν άνθρωπο να οργανώσει κάποια πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του “τριφυλλιού”. Ήτοι στο τμήμα σκάουτινγκ, στον Παναθηναϊκό Β’, στην Ακαδημία και ασφαλώς στον μεταγραφικό σχεδιασμό της πρώτης ομάδας.

Ο εκλεκτός εδώ και μερικούς μήνες είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος έθεσε το πλάνο του στον Γιάννη Αλαφούζο κι εκείνος το δέχθηκε

εν λευκώ. Έτσι με μεθοδικότητα και σταθερά βήματα, ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας έπιασε δουλειά και θέτει τις βάσεις για τον τρόπο λειτουργίας σε συγκεκριμένους άξονες.

Έτσι λοιπόν ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα επανδρώσει το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας, έχοντας το “οκ” από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για έξτρα μπάτζετ. Θα γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα για να εντοπίζονται πιθανοί “στόχοι” και θα υπάρξουν ειδικοί συνεργάτες σε αγορές του εξωτερικού. Θα διαμορφωθεί μάλιστα και ειδικός χώρος στο Κορωπί με όλες τις προδιαγραφές και τις σύγχρονες μεθόδους που βοηθούν στο σκάουτινγκ. Chief Scout θα παραμείνει ο Μάκης Λιβαθηνός.

Επίσης θα επαναδιοργανωθεί ο Παναθηναϊκός Β’ με απώτερο στόχο να στελεχωθεί κυρίως με παιδιά από την Ακαδημία και κυρίως την Κ19, αλλά και με νεαρά ταλέντα που θα έρθουν από το εξωτερικό. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας θα είναι ο Βαγγέλης Σάμιος ο οποίος θα επιβλέπει όλα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Προπονητής στον Παναθηναϊκό Β’ παραμένει ο Σωτήρης Αντωνίου και στην Κ19 ο Αντρέας Ντρένοβα.

Θα υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα προπόνησης με κοινούς εργοφυσιολόγους, γυμναστές και ίδια φιλοσοφία και στιλ παιχνιδού με απώτερο στόχο να βγαίνει ένας παίκτης ανά δύο χρόνια για την πρώτη ομάδα.

Σε ότι έχει να κάνει με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ο 47χρονος τεχνικός διευθυντής θέλει η ομάδα να έχει 22 παίκτες πρώτης γραμμής και βάθος στο ρόστερ ώστε να μην απαιτούνται πολλές προσθήκες σε κάθε μεταγραφική περίοδο αρχής γενομένης από εκείνη του Ιανουαρίου. Με το που κλείσει αίσια το θέμα του στόπερ, τότε με άνεση χρόνου οι “πράσινοι” θα κάνουν ακόμα δυο-τρεις κινήσειςστις θέσεις του δεξιού μπακ, του αμυντικού χαφ και από εκεί πέρα για τις θέσεις της επίθεσης μόνο εφόσον βρεθεί κάτι εξαιρετικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα