Παναθηναϊκός: Η χειρότερη περίοδος της ιστορίας του

Παναθηναϊκός: Η χειρότερη περίοδος της ιστορίας τουalambosΔευ, 11/09/2020 - 20:10

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να είναι σκιά του εαυτού του. Να μη θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν του και πλέον και οι αριθμοί έχουν αρχίσει και βαραίνουν "επικίνδυνα" στις πλάτες του ιστορικού αθηναϊκού συλλόγου.

Πέρσι με τον Γιώργο Δώνη είχε ξεκινήσει μια πορεία

ανάκαμψης με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν. Οι σαρωτικές αλλαγές του καλοκαιριού όμως άλλαξαν την ομάδα η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και ομοιογένεια, κάτι που διαφαίνεται και από την αλλαγη προπονητή πολύ νωρίς στη σεζόν.

Για του λόγου το αληθές, ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα τρία χρόνια τερμάτισε: 

2017-18 11ος (η χειρότερη θέση στην ιστορία του)
2018-19 8ος (η 2η χειρότερη θέση στην ιστορία του)
2019-20 4ος

Πέντε χρόνια μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις 

Το στοιχείο που επιτείνει τις αρνητικές επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας είναι πως από τις απαρχές της Α' Εθνικής τη σεζόν 1959-60 ουδέποτε έκανε πάνω από δύο χρόνια για να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος! 

Από το 2015 ως το 2020 έχει αρχίσει και δημιουργείται ένα αρνητικό σερί που όμοιό του δεν είχαν ζήσει ποτέ στο Τριφύλλι. Κι αυτό διότι πριν την χειρότερη τριετία τηες ιστορίας του (2017-20) προηγήθηκαν δύο σεζόν στην τρίτη θέση (2015-2016, 2016-2017) κάτι που σημαίνει ότι επί πέντε σερί χρόνια είναι μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν και στο Champions League.

Ποτέ άλλοτε ο Παναθηναϊκός δεν έκανε πάνω από δύο χρόνια να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Μάλιστα οι πράσινοι όλα τα προηγούμενα χρόνια από ιδρύσεώς τους είχαν ως μελανά σημεία της ιστορίας τους δύο σεζόν που κατετάγησαν 6οι:

1982-83 6ος 
2012-13 6ος

Με τον τρόπο που εξελίσσεται η φετινή σεζόν, μάλλον ο Παναθηναϊκός οδεύει προς το να μείνει μακριά από τις πρώτες θέσεις για τέταρτη σερί σεζόν, παρά να τις προσεγγίσει, εκτός αν αλλάξει εντυπωσιακά η εικόνα του και χτίσει μεγάλο σερί νικών.

Ο στόχος για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλέον μοιάζει επιτακτικός και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει αρχικά να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα κι ενώ είναι ένατος με 9 βαθμούς σε 8 ματς. Έχει άρα δύο παιχνίδια περισσότερα από τον Αστέρα Τρίπολης (10 βαθμοί), ένα από τον Βόλο (12 βαθμοί) και έχει να προσπεράσει και τον Ατρόμητο (11 βαθμοί), τρεις ομάδες τις οποίες δεν κατάφερε να κερδίσει. 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off alambos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Ο Παναθηναϊκός για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φαίνεται πως μένει νωρίς εκτός πρωταθλητισμού και για έκτη μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί σε 112 χρόνια ιστορίας! 

Article publish on Δευ, 11/09/2020 - 20:10 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα