Παναθηναϊκός: Έτοιμος να παλέψει για το έβδομο

Οι «πράσινοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τους «μερένχες» για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Final 4 και θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά το 2011. Το «τριφύλλι» μετράει έξι νίκες σε επτά τελικούς και στόχος του είναι να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή σεζόν, στην οποία από την περσινή 17η θέση βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 31 νίκες σε 38 ματς στη φετινή διοργάνωση και φαντάζει το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, μετά και την εμφάνισή της κόντρα στον Ολυμπιακό

στα ημιτελικά.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εμφανίζεται αποφασισμένη να τα δώσει όλα στο παρκέ της «Uber Arena», έχοντας τη συμπαράσταση σχεδόν οκτώ χιλιάδων φιλάθλων της, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Κεντρικό πρόσωπο για τον Παναθηναϊκό θα είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την τέταρτη Euroleague της καριέρας του, μετά από τις δυο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και τη μια με τη Φενέρμπαχτσε (2017).

Από την άλλη πλευρά, η ισπανική ομάδα θέλει να βάλει τέλος στην κατάρα της ομάδας που τερματίζει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, καθώς καμία κατά το παρελθόν δεν είχε καταφέρει να πάρει τον τίτλο. Παράλληλα, θέλει να κάνει το back to back, καθώς είναι η κάτοχος του τίτλου. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει έντεκα φορές τη διοργάνωση κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, οι «μερένχες» έχουν την προϊστορία με το μέρος τους, καθώς μετρούν 31 νίκες, έναντι 18 των «πράσινων». Στην κανονική περίοδο, οι δυο ομάδες είχαν από μια νίκη στις έδρες των αντιπάλων. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Έτοιμος,panathinaikos, etoimos