Παναθηναϊκός: Έτοιμος να γράψει ιστορία

Οι «πράσινες» καλούνται να ανατρέψουν την ήττα τους με 3-2 σετ στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Ιταλία. Το «τριφύλλι» μπορεί να πανηγυρίσει τον τίτλο με νίκη είτε με 3-0 σετ, είτε με 3-1 σετ. Σε περίπτωση που επικρατήσει με 3-2 σετ, τότε ο τίτλος θα κριθεί το «χρυσό σετ». Από την πλευρά της, η ιταλική ομάδα μπορεί να πάρει τον τίτλο, με οποιαδήποτε νίκη ή

κατακτώντας το «χρυσό σετ», αν το ματς πάει σε αυτό.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης και θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την ομάδα του στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει έως τα ημιτελικά αήττητος, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Ντούντινγκεν στη φάση των «32», Μπράγκα στη φάση των «16» και Ερυθρού Αστέρας στα προημιτελικά. Στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου, στον ελληνικό εμφύλιο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά, που ο Παναθηναϊκός φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας ηττηθεί το 2000 από την Περούτζια με 3-0 για το CEV Cup και την Βίνι Μοντεσκιάβο Γέζι με 3-0 στον τελικό του Challenge Cup το 2009.

Ο Αλεσάντρο Κιαπίνι δήλωσε για τον τελικό με την ιταλική ομάδα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και γνωρίζουμε ότι παίζουμε για κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε προετοιμαστεί με τον σωστό τρόπο και θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο επίπεδο που απαιτείται. Στον πρώτο αγώνα δεν παίξαμε τέλεια. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την εξέλιξή του και έντονα συναισθήματα. Τώρα πρέπει να προσεγγίσουμε τον τελικό με τον σωστό τρόπο. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας».

Από την πλευρά της, η Πέννυ Ρόγκα τόνισε: «Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ. Η ομάδα είναι έτοιμη τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, ώστε να δώσει έναν δυνατό αγώνα απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Γνωρίζω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Οι φίλαθλοί μας μας αγαπούν και μας στηρίζουν διαρκώς. Νιώθω τυχερή που θα ζήσω έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην καριέρα μου και ανυπομονώ γι’ αυτή τη στιγμή».

Την αναμέτρηση της Γλυφάδας θα σφυρίξουν οι Ρέιμοντ Χάμπεργκ (Ολλανδία) και Έλεβα Πίρσον (Σουηδία).

Keywords
Τυχαία Θέματα