Παναθηναϊκός-Εφές 95-69: Όργια Μέικον στον θρίαμβο του ΟΑΚΑ (vids)

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν εκπληκτικός. Είχε 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 5/5 τρίποντα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 (με 9/12 τρίποντα) πόντους σε 25’37’’ συμμετοχής. Και έγραψε ξεχωριστό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό ενώ πλησίασε και ρεκόρ διοργάνωσης. 

Το ρεκόρ του Μέικον

Ο Μέικον ήταν ένα τρίποντο από τα 10 που είναι το -μέχρι τώρα- ρεκόρ της Euroleague για παίκτη σε ένα παιχνίδι. Ούτως ή άλλως πάντως ο Μέικον με τα 9 τρίποντα που έχει βάλει είναι ο παίκτης του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα τρίποντα σε ένα παιχνίδι, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Μέικον δεν έπαιξε στα τελευταία 3’30’’. 

Εκπληκτικός ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός συνολικά ήταν εντυπωσιακός στη βραδιά θριάμβου στο ΟΑΚΑ και στο πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Μέικον ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά στη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε σκοράρισμα και από τον Σαντ-Ρος (αυτός έσυρε πρώτος τον χορό), τον Παπαπέτρου (ασφάλεια στο σκοράρισμα στη δεύτερη περίοδο), τον Νέντοβιτς αλλά και εκπληκτικές άμυνες από τον Παπαπέτρου και τον Έβανς. 

Εκρηκτικοί Σαντ-Ρος και Μέικον

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Μπήκε δυνατά και σε άμυνα και σε επίθεση και ήταν στο 8-4 στο δίλεπτο. Οι Πράσινοι είχαν το +7 (15-8) στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Σαντ-Ρος να είναι εντυπωσιακός με 10 πόντους, δύο ρημπάουντ και μία ασίστ σε αυτό το διάστημα. Με ασίστ Σαντ-Ρος στον Παπαγιάννη, το 12-8 και τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Μέικον για το 15-8, στο 5’. 

Στο +14 ο Παναθηναϊκός

Ο Μέικον πήρε τη σκυτάλη από τον Σαντ-Ρος και σκοράρει. Με δικό του τρίποντο, πάει στο 22-8 στο 7′, με τη διαφορά στο +14. Μέικον με 10 πόντους και Σαντ-Ρος με 8 πόντους είχαν τους 18 από τους 22 πόντους του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα. Και στην άμυνα, Έβανς και Παπαγιάννης “έχτισαν τοίχο”. Με τρίποντο του Μέικον γίνεται το 22-8 (+14) στο 7’. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 22-13. Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στο τελευταίο τρίλεπτο.

Δυνατά ο Παπαπέτρου 

Στη δεύτερη περίοδο, ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Παπαπέτρου. “Ζεστάθηκε” για τα καλά και ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Ήταν στο +11 με 28-17, στο 12′. Και 30-19 με ασίστ Παπαπέτρου και το πρώτο καλάθι από τον Γουάιτ. Ξαναπήγε στο +14, με τρίποντο από τον Παπαπέτρου για το 33-19 στα 6’29” πριν το τέλος του ημιχρόνου. 

Με Μέικον στο +19

Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο. Με τρίποντο από τον Νέντοβιτς πάει στο +17 (36-19) στα 5’28’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μετά, ανέλαβε εκ νέου δράση ο Μέικον που επέστρεψε με τρίποντα στο σκοράρισμα και η διαφορά πήγε στο +19. Με 42-23 στα 3’23’’ πριν τέλος και 45-26, στα 2’42’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Και στο 52-33 στα 20’’ πριν το τέλος. Το σκορ ημιχρόνου ήταν 52-35.

Ο Μέικον συνεχίζει

Η Εφές στο δεύτερο ημίχρονο, στην αρχή της τρίτης περιόδου, έδειξε ότι έχει καλύτερο επιθετικό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος. Σε εκείνο το διάστημα που η Εφές έδειξε ότι έχει την τάση να μειώσει, ο Μέικον ανέλαβε πάλι δράση. Με προσωπικό σκοράρισμα αλλά και με πόντους από Σαντ-Ρος και Πέρι στο περιθώριο της δικής του παράστασης, η διαφορά πήγε και στο +26 (71-45) στα 3’22’ πριν το τέλος της περιόδου. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 78-55.

Αποβολή Αταμάν 

Σε αυτό το διάστημα αποβλήθηκε ο Αταμάν στα 5’36” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας δέχτηκε μία ακόμη τεχνική ποινή (είχε δεχτεί μία και στο πρώτο μέρος) για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. 

Με ρυθμό μέχρι το τέλος

Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον ρυθμό και στην τέταρτη περίοδο. Το τελικό σκορ ήταν 95-69 με τη διαφορά να πηγαίνει και στο +28, στο 95-67, με καλάθι του Μποχωρίδη στο 1’03” πριν το τέλος.

Διαμαντίδης και Αλβέρτης απόλαυσαν και αυτοί την εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Δείτε εδώ την επίσημη στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα