Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία με κερδισμένη την Ένωση (pics, vids)

Στο πρώτο ημίχρονο γράφτηκε η ιστορία της πρεμιέρας των Playoffs στο “Απόστολος Νικολαϊδης” με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να μένουν στο 1-1.

Οι “πράσινοι” ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική στο 4′ με τον Αϊτόρ, για να απαντήσει η Ένωση στην εκπνοή του ημιχρόνου με το πέναλτι του Άμραμπατ. Πέναλτι που έκανε ο Διούδης στον Αραούχο.

Λίγα πράγματα και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, όπου κατά διαστήματα κυριάρχησε η ΑΕΚ, χωρίς

ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με βασικό τον Κουρμπέλη η ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος επίλεξε 4-3-3 με τον Διούδη στην εστία, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα, στα χαφ του Κουρμπέλη, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, δεξιά τον Παλάσιος, αριστερά τον Αϊτόρ και κορυφή τον Καρλίτος.

Οι επιλογές των δύο προπονητών. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος διατήρησε στα χαφ τον Χατζισαφί, επιλέγοντας 4-2-3-1 με τον Στάνκοβιτς να επιστρέφει μετά το ματς με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ, δεξιά Μισελέν, αριστερά Μοχαμαντί, στόπερ οι Μήτογλου, Τζαβέλλας, αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Χατζισαφί, στα δύο άκρα οι Άμραμπατ, Τσούμπερ και κορυφή ο Αραούχο.

Μήτογλου, Διούδης τα λάθη, Αϊτόρ, Αραούχο τα γκολ

Με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά και να πιέζει ψηλά άρχισε το ματς και στο 2′ η Ένωση έχασε την πρώτη της ευκαιρία όταν από πολύ ωραία ανάπτυξη ο Τσούμπερ βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, τον απέφυγε αλλά το δύσκολο πλασέ πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά, ο Μήτογλου έκανε σοβαρό λάθος, καθώς η κάθετη προς τον Άμραμπατ κόπηκε από τον Χουάνκαρ, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον Αϊτόρ, ο οποίος αφού απέφυγε τον στόπερ της ΑΕΚ, τσίμπησε ωραία τη μπάλα για το 1-0.

Ο Αϊτόρ σκόραρε και στον αγώνα των Playoffs εναντίον της ΑΕΚ, όπως είχε κάνει στη Λεωφόρο και στην κανονική περίοδο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 10′ ο Διούδης έκανε κι αυτός λάθος, αλλά ο Αραούχο που έκλεψε δεν μπόρεσε να απειλήσει από πλάγια θέση, ενώ στο 16′ και στο 22′ τα σουτ των Τσούμπερ και Μάνταλου αντίστοιχα δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 23′, όταν ο Αραούχο με έξυπνη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Άμραμπατ, ο οποίος σούταρε πάνω στον Διούδη για να καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 34′ από τη σέντρα του Μαροκινού, ο Αραούχο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν την ισοφάριση στην εκπνοή, καθώς στο 44′ ο Άμραμπατ πέταξε στον κενό χώρο για τον Αραούχο, αυτός τσίμπησε τη μπάλα με τον Διούδη να τον “γκρεμίζει” εντός περιοχής και τον Νταμπάνοβιτς να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, με τον Διούδη να διαλέγει τη σωστή γωνία, αλλά να μην αποτρέπει το 1-1.

Ο Άμραμπατ νικά τον Διούδη και ισοφαρίζει σε 1-1 στο 46′! ΠΗΓΗ: In Time SportsΠολλές διακοπές, καθόλου μπάλα…

Το δεύτερο μέρος βρήκε και πάλι την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά και στο 49′ να χάνει σημαντική ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Μάνταλου, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά με τον Διούδη να διώχνει δύσκολα και τον Μήτογλου στην επαναφορά να σκοράρει, αλλά το γκολ να μην μετρά, ορθώς, ως off side.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με ημιτελείς προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 68′, όταν από σέντρα του Αϊτόρ, ο Παλάσιος πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε καν εστία.

Μία από τις πολλές μονομαχίες του Σένκεφελντ με τον Αραούχο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ είχε μια ακόμα μικροευκαιρία στο 83′, όταν ο Αραούχο τρύπωσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε παράλληλα με την εστία του Διούδη, ενώ στο 84′ από ωραία ατομική ενέργεια ο Παλάσιος σούταρε πάνω στον Στάνκοβιτς.

Τελευταία φάση του αγώνα στο 93′ το σουτ του Τάνκοβιτς που πέρασε πάνω από την εστία του Διούδη.

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Διούδης – Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Κουρμπέλης (59′ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46′ Χατζηγιοβάνης)– Παλάσιος, Καρλίτος (59′ Βιγιαφάνιες), Αϊτόρ (92′ Βιτάλ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί – Σιμόες (86′ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί – Άμραμπατ (78′ Γκαρσία), Μάνταλος (75′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς) – Αραούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα