Παναθηναϊκός AKTOR – Φενέρμπαχτσε 74-63: ΠΑΟ για πλεονέκτημα με άμυ-Ναν!

Σπουδαία νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο οποίος πηγαίνει στη διακοπή με ρεκόρ 16-10 χάρις τη νίκη του με 74–63 επί της Φενέρμπαχτσε.

Το «τριφύλλι» αντέδρασε εξαιρετικά έπειτα την πολύ κακή του περίοδο και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τους Καλαϊτζάκη-Χουάντσο να δίνουν το έναυσμα στην άμυνα και τον Ναν να οδηγεί στην επίθεση πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράλληλα έριξαν τη Φενέρ στο 15-11 και το μόνο «αρνητικό» ήταν το ότι δεν πήραν τη διαφορά των 14 πόντων που είχαν χάσει

στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Στα του ματς, ο Ναν είχε (αν και άστοχος) 23 πόντους, πετυχαίνοντας τους 19 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο. Διψήφιος ήταν ακόμη μόνο Λεσόρ με 13.

Για τους ηττημένους, 16 είχε ο Μότλεϊ, με τον Καλάθη να σταματάει στους 12, τους οποίους συνόδευσε με τρία ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα ρεκόρ.

Κακός επιθετικά – Ρεκόρ για Καλάθη

Καλά μπήκε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο ματς, με τον Γκριγκόνις να ευστοχεί στο πρώτο τρίποντο της ομάδας του. Ακολούθησε ένα κάρφωμα του Λεσόρ για το 5-2, όμως μετά η άστοχη Φενέρμπαχτσε από την περιφέρεια πήρε προβάδισμα.

Ηγέτης της σε αυτό το διάστημα ο τα… κάνω όλα και συμφέρω Καλάθης, που σκόραρε και μοίραζε ασίστ. Μάλιστα με τη δεύτερή του για το 8-5 των Τούρκων έγραψε ιστορία, φτάνοντας τις 2000.

Όχι και άσχημα για έναν παίκτη που έχει δεχτεί τρομερή κριτική για το παιχνίδι του…

Η απόδοση των φιλοξενούμενων ανέβαινε συνεχώς μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ άουτ στο 6’, στο οποίο πήγαν μπροστά 13-7. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν κακές αποφάσεις στην επίθεση, με τον Τούρκο προπονητή να έχει παράπονα από την απόδοσή τους.

Ακόμη και ύστερα από αυτό, δεν άλλαξαν πολλά. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν στόχο με τίποτα και η διαφορά ανέβαινε συνεχώς. Με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη της περιόδου, έφτασε στο +12, 19-7 για το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Όμως με πέντε σερί του Βιλτνόσα οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια ζωής και ανάγκασαν τον Λιθουανό τεχνικό να πάρει τάιμ άουτ με 36’’ για το δεκάλεπτο. Αυτό διότι ο Αργεντινός εκτέλεσε τρία τρίποντα σε μία επίθεση, πριν μειώσει σε 19-12.

Με 1/2 βολές του Χουάντσο στα 8.4’’ το «τριφύλλι» βρέθηκε στο μείον έξι, αλλά το καλάθι του Μπιμπέροβιτς στη λήξη έκανε το σκορ 21-13 στο 10’…

Το γύρισε από την άμυνα με πρωταγωνιστή Καλαϊτζάκη

Παίρνοντας ενέργεια από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που έδινε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε γρήγορα στο ματς. Μαζί με τον Χουάντσο και τον Βιλντόσα κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 25-25.

Ο Μότλεϊ είχε απαντήσεις για τη Φενέρ και ήταν εκείνος που την έστειλε μπροστά στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ μετά το πεντάλεπτο, 27-25. Ακολούθησαν διαδοχικά καλάθια ύστερα από αυτό, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μεν 30-29, αλλά το μομέντουμ να είναι με το μέρος των γηπεδούχων χάρις την εκπληκτική τους άμυνα.

Με 2:15 για το ημίχρονο, ο Λεσόρ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Σανλί, σε μία φάση που ο Τούρκος ψηλός χτύπησε με γροθιά το πρόσωπο του Γάλλου! Από αυτή τη φάση το «τριφύλλι» κέρδισε πέντε πόντους, καθώς πέρα των δύο βολών του ο Γκραντ σκόραρε γκολ-φάουλ με σουτ μέσης απόστασης και πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 34-30 στο 19’.

Ακολούθως, ο Ναν πέτυχε δίποντο στον αιφνιδιασμό και ανάγκασε τον Γιασικεβίτισιους να πάρει τάιμ άουτ με 1:01 για την ανάπαυλα, μιας και οι «πράσινοι» έτρεχαν 9-0 σερί!

Αυτό έφτασε στο 11-0, με τον Καλαϊτζάκη να κλέβει την μπάλα για το 38-30, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου, χάρις το 25-9 επιμέρους στο δεκάλεπτο! Φανταστική άμυνα για τους γηπεδούχους, βγαλμένη από τα… όνειρα του Αταμάν.

Άμυνα και Ναν

Ίδια εικόνα και μετά την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να βρίσκει ρυθμό μέσω της άμυνάς του και του Καλαϊτζάκη!

Ο Ναν σκόραρε και πήγε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 42-32, με τον Καλάθη να «απαντά» με τρίποντο! Ο Αμερικανός έβρισκε σιγά-σιγά τον εαυτό του και σημείωσε το 46-38, έπειτα το εύστοχο σουτ του Γουίλμπεκιν από τα 6.75, στο 25’.

Μάλιστα ο ίδιος έφτασε τους 10 αμέσως μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ για το 48-38. Και το μοτίβο του ματς παρέμενε το ίδιο, αναγκάζοντας τον Γιασικεβίτσιους να καλέσει τους παίκτες του κοντά στο 51-38 του 27’.

Όμως το σερί κρατούσε καλά για το σύνολο του Αταμάν, με τον Γκραντ να «εκτοξεύει» τη διαφορά στο +15, 53-38. Ο Μπιμπέροβιτς έβαλε μία παύση στην… αιμορραγία της ομάδας του, αλλά Ναν απάντησε για το 55-40 του 28’.

Με ένα 5-0 οι Τούρκοι την έριξαν στους 10 στο τελευταίο λεπτό. Ο Ναν σκόραρε δύο βολές στα 17.1’’ για το 57-45, πριν ο Μότλεϊ γράψει το 57-47 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το «καθάρισε» ο Ναν

Ένα 7-0 της Φενέρμπαχτσε στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου στο πρώτο δίλεπτο την έβαλε ξανά μέσα στο ματς. Πρωταγωνιστές του οι Μαντάρ και Μότλεϊ, που κρατούσαν την ομάδα τους κοντά, για το 59-54 του 32’.

Ο Ναν έβαλε ένα σπουδαίο καλάθι και το σταμάτησε στην επόμενη φάση, με τον Μότλεϊ να έχει 2/2 βολές για το 61-56. Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν ασταμάτητος και έστειλε το παιχνίδι ξανά στους επτά, 63-56 στο 34’.

Η αμυντική ενέργεια και ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων είχε και αρνητικά σημεία στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς συμπλήρωσαν γρήγορα πέντε φάουλ. Με το πέμπτο του Αντετοκούνμπο ο Γουίλμπεκιν μείωσε εκ νέου από την γραμμή της φιλανθρωπίας σε 63-58, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ναν και Μπιμπέροβιτς σκόραραν διαδοχικά για το 65-60 έπειτα το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, με τον πρώτο να είναι ασταμάτητος και σκοράρει και το 67-60 του 37’. Με εκατέρωθεν βολές το σκορ έγινε 69-61, με 2:10 για τη λήξη.

Ακολούθησε η απίθανη άμυνα του Ναν, ο οποίος σταμάτησε με μία απίθανη τάπα τον Καλάθη. Έφτασε… πετώντας στον Έλληνα γκαρντ και τον σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο, στη φάση του αγώνα! Ο Γκραντ κέρδισε επιθετικό φάουλ και ο Μήτογλου έκανε το 71-61 με ένα λεπτό για το τελευταίο σφύριγμα.

Εν τέλει οι γηπεδούχοι δεν πήραν τη διαφορά, όμως επικράτησαν με 74-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα