Παναθηναϊκός – Μονακό 80-83: Έδωσε μάχη αλλά τον “πλήγωσε” ο Τζέιμς

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το ματς πηγαίνοντας μαζί στο σκορ με τους “πράσινους” να περνάνε αρκετές μπάλες στο χαμηλό ποστ και τον Γκουντάιτις να τελειώνει φάσεις με επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να δώσει διαδρόμους στον αιφνιδιασμό στους φιλοξενούμενους οι οποίοι διαθέτουν τους παίκτες για να τους εκμεταλλευτούν, ενώ ταυτόχρονα τα επιθετικά ριμπάουντ είχαν δώσει δεύτερες ευκαιρίες και πόντους στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

H

Μονακό πέρα από τα επιθετικά ριμπάουντ βρήκε λύσεις και μέσα από περιφερειακά σουτ τα οποία την βοήθησαν αισθητά στο να χτίσει μια διαφορά η οποία έγινε και διψήφια ενώ πολύ ζεστός ήρθε από τον πάγκο και ο Ντόντα Χολ. Οι “πράσινοι” δεν μπορούσαν να βρούνε τον δρόμο προς το καλάθι των Μονεγάσκων ενώ ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι είχαν ζεσταθεί για τα καλά με την απόσταση να αυξάνεται συνεχώς και να προσεγγίζει τους είκοσι πόντους πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προσπάθεια του για ανατροπή με πρώτο μέλημα του την βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης που χρειαζόταν γενικά μεγάλα αποθέματα ενέργειας απέναντι σε μια άκρως αθλητική ομάδα. Τα πολλά λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ σε συνδυασμό με την δυσκολία που είχε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στο να βρει σκορ διατηρούσαν τους φιλοξενούμενους μπροστά και μάλιστα με διψήφια διαφορά. Η βελτίωση στην άμυνα και κάποιοι ανοιχτοί διάδρομοι που προέκυψαν στον αιφνιδιασμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου βοήθησαν τους “πράσινους” να ρίξουν αρκετά την διαφορά (6 πόντους) και να ψάχνουν μια ανάλογη συνέχεια στο επόμενο διάστημα του αγώνα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγαλύτερη ενέργεια στο δεύτερο μισό του αγώνα, βρήκε λύσεις από τον εντυπωσιακό Γουίλιαμς (18 πόντοι στην τρίτη περίοδο και ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) και πλησίασε ακόμα περισσότερο στο σκορ με την Μονακό να έχει πλέον να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα με τα φάουλ που είχαν φορτωθεί οι παίκτες της. H ομάδα του Ντέγιαν Ράντοβιτς παίρνοντας ώθηση πλέον και από την ανεβασμένη ψυχολογία της αφού είχε καταφέρει να ανατρέψει ήδη μια μεγάλη διαφορά επιχείρησε να πιέσει ακόμα περισσότερο τους Μονεγάσκους σε ένα σημείο που είχε πάρει το μομέντουμ του αγώνα με το μέρος του.

Η Μονακό εκμεταλλευόταν κάθε λάθος των γηπεδούχων και σημείωνε πόντους την ώρα που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στο να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τον Παναθηναϊκό να μην έχει πολλές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι και συγκεκριμένα στα διαστήματα που χρειάστηκε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες ο Ντέρικ Γουίλιαμς.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα λάθη και πάλι δημιουργούσαν πρόβλημα στους “πράσινους” την ώρα που το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι και κάθε κατοχή έπαιζε τον δικό της ξεχωριστό αλλά και καθοριστικό ρόλο. Η άμυνα και η συγκέντρωση ήταν δυο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα έκριναν την τελική έκβαση του αγώνα ενώ και οι εμπνεύσεις στην επίθεση έπαιξαν και αυτές τον ρόλο τους την ώρα που το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία και βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Η Μονακό βρήκε τις λύσεις στο τελευταίο κομμάτι του ματς και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της κούρασης των “πράσινων” με τον Τζέιμς να έχει καθοριστική συνεισφορά σε αυτήν την επικράτηση των φιλοξενούμενων στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 21-11, 25-20, 21-23.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα