Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2: «Μπλόκο» και απώλεια δύο βαθμών! (Highlights)

«Ψυχωμένη» η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου στη Λεωφόρο, η ομάδα της Φθιώτιδας με «χρυσό» γκολ του Τσιλούλης στο 68ο λεπτό, «έκοψε» δύο πολύτιμους βαθμούς από το «τριφύλλι» για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» παραμένουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς, ενώ η Λαμία εδραιώνεται στην έκτη με 34.

Ο Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε την ομάδα του σε σχήμα 4-2-3-1 με

τους Βαγιανίδη, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και Χούγκο μπροστά από τον Ντραγκόφσκι. Στον κάθετο άξονα οι Βιλένα, Ρούμπεν Πέρες με τους Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Μαντσίνι πίσω από τον Σπόραρ!

Ο Λεωνίδας Βόκολος είχε μπροστά από τον Κοσέλεφ τους Σλίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλο και Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή, οι Τσιλούλης, Τσανδάρης, Νούνιες και Μαρτίνεθ και σε πιο επιθετικούς ρόλους οι Καρλίτος και Σκλίβκα

Tα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο σε σημείο που να δικαιολογεί την έντονη συναισθημαντική φόρτιση και τα 8 λεπτά των καθυστερήσεων στα οποία σκόραραν οι δύο ομάδες!!

Πριν φτάσουμε εκεί, είδαμε έναν Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό του μέσα από τις αδυναμίες να βγάλει «αυτοματισμούς», μια άτυχη στιγμή στην πρώτη ευκαιρία του ματς όταν ο Σπόραρ σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Κοσέλεφ στο 8’ και βέβαια την ατυχία των παικτών της… αριστερής πλευράς (!) καθώς στο 14’ ο Βέρμπιτς τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Αϊτόρ και στο 22’ ο Χουάνκαρ αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Μλαντένοβιτς!

Ο ρυθμός έγινε λίγο πιο γρήγορος, όσο περνούσε η ώρα για να φτάσουμε στο 39’ όταν ο Μαρτίνεθ μάρκαρε επικίνδυνα τον Ακαϊντίν και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες βλέποντας την κόκκινη κάρτα! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρλίτος με ένα εντυπωσιακό σλάλομ πέτυχε το 0-1, κόντρα στην ροή των πραγμάτων, κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας στην Σούπερ Λίγκας με τα δέκα τέρματά του. Κομβικό, σαφώς, το γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού στην αμέσως επόμενη φάση!

Ο Μλαντένοβιτς μπήκε από τα αριστερά, γυρίζοντας στον Μαντσίνι κι αυτός άφησε στον Μπερνάρ ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1. Αν μη τι άλλο μια σημαντική εξέλιξη δεδομένων των συνθηκών για τις φιλοδοξίες των γηπεδούχων!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όλα κύλησαν σύμφωνα με τη λογική και τη δυναμική της κάθε ομάδας.

Οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ και οι προσδοκίες τους βρήκαν αποκούμπι στο πρόσωπο του Γερεμέγιεφ ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και άλλαξε πολλά στην ολοκλήρωση των προσπαθειών τους!Στο 59’ ο 30χρονος φορ έκανε το 2-1 μετά από μπαλιά του Βαγιανίδη προκαλώντας μια διαρκή αναστάτωση στην «ταμπουρωμένη» άμυνα της Λαμίας.


Για 2η φορά στο ματς μετά από δέκα λεπτά η ομάδα της Φθιώτιδας «χτύπησε» κόντρα στα όποια αγωνιστικά δεδομένα! Ήταν ο Τόσιτς, που είχε μπει ως αλλαγή στο 67’, αυτός που έκανε την επέλαση και τη σέντρα από τα αριστερά με τον Τσιλούλη να ισοφαρίσει με κεφαλιά σε 2-2. Στο 79ο λεπτό ο Τσανδάρης βγήκε στην κόντρα και βρέθηκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.

Στο 89ο λεπτό υπήρξε πτώση του Αϊτόρ στην περιοχή, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε, καθώς δεν υπήρξε παράβαση. Ο Παναθηναϊκός πίεσε μέχρι το φινάλε του αγώνα κόντρα στη Λαμία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει το γκολ της νίκης και οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2.

Η ταυτότητα του ματς:

Παναθηναϊκός – Λαμία, 23η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γκολ: 45+3′ Μπερνάρ, 59′ Γερεμέγεφ – 45+1′ Καρλίτος, 68′ Τσιλούλης.
Κίτρινες: 76′ Βαγιαννίδης – 16′ Σιμόν, 45+5′ Σίντκλεϊ, 90+2′ Κορνέζος
Κόκκινες: 39′ Μαρτίνεθ

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Χούγκο, Χουάνκαρ (23′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (46′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Μαντσίνι, Σπόραρ, Βέρμπιτς (14′ Αϊτόρ).
Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Λημνιός, Κώτσιρας, Αράο.


Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (57′ Κορνέζος), Τσιλούλης.
Έμειναν στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τόσιτς, Μάλτσι, Λακε, Στάνκο, Τσούκαλος, Γιαννούτσος.
Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου).
4ος διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
VAR: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
AVAR: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου).

Keywords
Τυχαία Θέματα