Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1: Έτσι, δεν ΠΑΟ πουθενά!

Σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι για το «τριφύλλι», αφού απέναντι του είχε την ουραγό της Super League και την ομάδα με τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κατάφερε να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς.

Παρότι προηγήθηκε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Παλάσιος (37’), η αποβολή του Σένκεφελντ (59’) άλλαξε τις ισορροπίες και η Κηφισιά «πλήγωσε» τους «πράσινους» με αυτογκόλ του Αράο (68’), ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και την ανατροπή στις καθυστερήσεις, όμως ο Μπιφουμά

έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Δεύτερη διαδοχική και πολύ σημαντική γκέλα για τον Παναθηναϊκού, που πλέον βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, «χρυσός» βαθμός για την Κηφισιά στη «μάχη» που δίνει για παραμονή στη Super League.

Υπομονή, Ιωαννίδης και… Παλάσιος

Στον Παναθηναϊκό ανήκε το πρώτο 45λεπτο, καθώς ήταν η ομάδα που είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 37’ με τον Παλάσιος, βάζοντας από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ παρουσιάστηκε πολύ ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει την Κηφισιά στην προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ. Στο πρώτο τέταρτο απείλησε δύο φορές με Λημνιό (5’) και Ιωαννίδη (15’), όμως η αλήθεια είναι πως δυσκολευόταν αρκετά να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου λειτουργούσε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν άφηνε ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Αναγνωστόπουλου και ως εκ τούτου έκανε δύσκολο το έργο των αντιπάλων. Στο 6’ δε είχε και την πρώτη καλή στιγμή της στο ματς με συρτό σουτ του Κλωναρίδη.

Στο 22’ ο Παναθηναϊκός απείλησε από στατική φάση με τον Μπακασέτα, ακολούθησε ένα σουτ του Ιωαννίδη (32’) στην κίνηση και τελικά – όντας πολύ υπομονετικός – «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα στο 37’. Εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Ιωαννίδη (5η φετινή ασίστ), ο Παλάσιος πάτησε περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του γκολ στη Super League. Ένα γκολ που βάσει της εικόνας του αγώνα άξιζε η ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Η Κηφισιά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είχε μία καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Ματέους Σάντος.

Αποβολή, ισοφάριση και νέα “γκέλα” ολκής!

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλησαν σε πολύ αργό τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην απειλεί. Όλα αυτά μέχρι το 59’ όταν οι «πράσινοι» βρήκαν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, και πάλι με τον Παλάσιος, ένα γκολ, το οποίο ακυρώθηκε – ύστερα από χρήση VAR – καθώς ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος.

Η Κηφισιά απάντησε στο 63’ με τον Τσανάτζια, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, όμως ο Λοντίγκιν ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Ένα λεπτό αργότερα οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Σένκεφελεντ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τετέι (βρήκε τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς στο κεφάλι), ενώ στο 68’ η ομάδα των βορείων προαστίων άγγιξε την ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλίτσεβιτς.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε με καθυστέρηση λίγων… δευτερολέπτων. Ο Μιλίτσεβιτς δοκίμασε ένα ακόμη μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Αράο, άλλαξε κατεύθυνση και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα γκολ, που όπως ήταν λογικό «πάγωσε» τη Λεωφόρο.

Στο 75’ ο Μιλίτσεβιτς προσπάθησε να νικήσει και πάλι από απόσταση τον Λοντίγκιν, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και δέκα λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ιωαννίδη, όμως ο Αναγνωστόπουλος του είπε «όχι». Αυτή ήταν και η τελευταία του ευκαιρία στο ματς.

Αντίθετα, η Κηφισιά στις καθυστερήσεις κατέγραψε τρεις ακόμη σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία εξ’ αυτών το τετ α τετ του Μπιφουμά στο 90+1’, με τον Ούγκο να απομακρύνει σωτήρια.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+3′ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90+3′ Βιλένα), Πέρεθ (67′ Ούγκο), Μπακασέτας (76′ Μαντσίνι), Κώτσιρας, Λημνιός (76′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.
Στον πάγκο: Ντραγκόφσκι, Ζέκα, Φικάι, Ακαϊντίν.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (74′ Παρράς), Τσανάτζια, Πρίτσας (46′ Γιοβάνοβιτς), Οζέγκοβιτς (62′ Τετέι), Μενέντες (62′ Μπιφουμά), Μπαρμπόσα, Κλωναρίδης, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (16’ Βαφέας), Τεϊσέιρα.
Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Νίνης, Κωνσταντακόπουλος, Σμπώκος.

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Απτόσογλου, Σαμοΐλης
VAR: Σιδηρόπουλος, Κωστάρας
Τέταρτος: Τσετσίλας

Keywords
Τυχαία Θέματα