Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: Το βλέμμα στον Γιόβιτς

Είκοσι ημέρες νοκ άουτ λόγω κορωνοϊού, επιστροφή κακήν κακώς και κονιορτοποίηση από την ΤΣΣΚΑ. Η απόκτηση Γιόβιτς ανακοινώνεται, όμως ο Σέρβος καθυστερεί να έρθει αφού και αυτός έχει ραντεβού με τον covid. Ο Παπαγιάννης τραυματίζεται αλλά ο Παναθηναϊκός έχει σφυγμό και εγωισμό στην Πόλη, φτάνοντας ένα σουτ μακριά από τη νίκη. Ο απογοητευτικός Πέρι αποδεσμεύεται

φυσιολογικά για να αποκτήσει το ρόστερ ενιαία μορφή σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, όμως αίφνης ο Μέικον είναι εξαιρετικά αμφίβολος και οι Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος έχουν ενοχλήσεις. Πάει να πει, μαζί με τον Παπαγιάννη, τέσσερις από τους πέντε πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ είτε είναι νοκ άουτ είτε θα παίξουν με προβλήματα.

Φυσικά οι πράσινοι δεν έχουν αποκλειστικότητα στα προβλήματα. Όλοι τα περνούν, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Όχι τυχαία, η Ρεάλ των 15 παικτών κρατά το τιμόνι της κούρσας. Αλλά το σίγουρο είναι πως όποιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα το πλήρωσε με ήττες, αρρυθμία, γκρίνια, εσωστρέφεια.

Δεδομένων των συνθηκών η προσοχή μετατοπίζεται φυσιολογικά στο ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς, στον οποίο πιθανότατα ο Δημήτρης Πρίφτης θα ήθελε να δώσει μία εβδομάδα προπονήσεων ακόμη πριν το ρίξει στη μάχη, όμως είναι αναγκασμένος να πράξει διαφορετικά. Όπως είπε χθες ο Έλληνας προπονητής η Μπασκόνια άλλαξε φιλοσοφία με την αντικατάσταση του Ιβάνοβιτς από τον Σπάχια και πλέον όλοι χορεύουν στον ρυθμό του Μπόλντγουϊν. Κάτι μου λέει πως η ζώνη θα είναι ένα από τα κύρια όπλα απέναντι στον Αμερικανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα