Ligue 1: Οι Γάλλοι παίζουν την…περισσότερη μπάλα!

Στην τελευταία αγωνιστική της La Liga -πριν τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων της Νοτίου Αμερικής- αρκετοί προπονητές εξέφρασαν το παράπονό τους για τις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι αριθμοί φαίνεται να τους δικαιώνουν. Έχοντας ως βάση δεδομένων την προηγούμενη αγωνιστική στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία) ο μέσος όρος ενεργού παιχνιδιού στη La Liga ήταν 53,3%. Μόνο η Serie A

είχε μικρότερο, 52,9%. Πρώτη σε αυτόν τον τομέα η Ligue 1 με 58,2%, ακολουθούμενη από την Bundesliga (57%) και την Premier League (55,3%). Κατ’ουσίαν πρόκειται για διαφορά 5 λεπτών!

Στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρενς, η μπάλα…γύριζε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς διακοπή για 68 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Στο άλλο άκρο το Τζένοα-Ουντινέζε. Μόλις 39 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ενεργού ποδοσφαιρικού χρόνου. To πρώτο ήρθε 4-0 και το δεύτερο (διόλου τυχαία) 0-0.

Συνδρομητές και οι διαιτητές του γαλλικού πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση της Λανς με τη Ρεν για την 20η αγωνιστική, ο διαιτητής κατελόγισε μόνο 11 φάουλ. Λιγότερα σφυρίγματα + μικρότερη παρέμβαση= περισσότερος καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου. Τα μαθηματικά έχουν λογική…

Keywords
Τυχαία Θέματα