Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. 1-0: Με την καρδιά του Αϊτόρ!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξόρκισε τον κακό της δαίμονα κερδίζοντας τους Αρκάδες εντός μετά από το 2019, με τον Ισπανό να δείχνει ατσάλινα νεύρα, κερδίζοντας και εκτελώντας πέναλτι την ώρα που η μπάλα «έκαιγε». Πάλεψε αλλά επέστρεψε στις ήττες η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά,.

«Ξύλο» χωρίς γκολ στο α’ μέρος

Χωρίς γκολ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή αλλά

να μην μπορεί να κάνει πολλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν συμπαγή Αστέρα, σε ένα 45λεπτο με πολλά δυναμικά μαρκαρίσματα και διακοπές.

Μάλιστα, στο τέλος του οι Αρκάδες έκαναν αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Γκαρθία τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κρεσπί.

Η πρώτη σημαντική φάση για τους «πράσινους» έγινε στο 33’, με τον Μπερνάρ να εκτελεί φάουλ, τον Σάντσες να κάνει τακουνάκι στην περιοχή αλλά τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στην προσπάθεα του Σχένκεφελτ.

Στο 35ο λεπτό, ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, ο Αϊτόρ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Παπαδόπουλος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 37’ και πάλι ο Παλάσιος βρήκε χώρο από δεξιά, έκανε τη σέντρα – σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, όμως ο Σάντσες δεν μπόρεσε να εκτελέσει από κοντά.

Ο Αϊτόρ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό»

Ο Αστέρας χρειάστηκε να περάσουν 50 λεπτά για να απειλήσει, με τον Τιλίκα να μπαίνει από τον άξονα και να σουτάρει πάνω στον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Χουάνκαρ να βγάζει μπαλιές σε Ιωαννίδη και Αϊτόρ στο 51′ και το 52′ αντίστοιχα, με τον πρώτο να πιάνει αδύναμη κεφαλιά και τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα άουτ από καλή θέση στην περιοχή.

Μετά τη μία ώρα αγώνα, ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον Παλάσιος με τον Βέρμπιτς, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιήσει τα πράγματα μεσοεπιθετικά, ενώ προηγουμένως ο Μεταξάς είχε αποσύρει τον Μπαράλες, βάζοντας τον Μουνάφο και αφήνοντας τον Κρεσπί στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρά τις αλλαγές, αλλά τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα δέκα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας από το σημείο του πέναλτι.

Συγκεκριμένα, ο Αϊτόρ διεκδίκησε την μπάλα με τον Άλβαρες στην περιοχή, με τον παίκτη των «πράσινων» να βρίσκεται στο χορτάρι. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος αρχικά έδωσε επιθετικό φάουλ, αλλά μετά από εξέταση του replay, έκρινε ότι ο Αϊτόρ πήγε πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος ο Αϊτόρ πήγε στην εκτέλεση και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, σκοράροντας για τέταρτο σερί ματς, ενώ έχει πετύχει τα έξι τελευταία «πράσινα» γκολ!

Tρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος κέρδισε και αποβολή του Ζουκάνοβιτς, που είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ισπανό, έχοντας παρατηρηθεί για διαμαρτυρία νωρίτερα στη φάση του πέναλτι.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Μπερνάρ που πέρασε άουτ, αλλά και στο 5ο με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» δύο φορές στον Βέρμπιτς!

Θα μπορούσαν τελικά να το πληρώσουν, όμως ο Μπρινιόλι στο 90+7′ απέκρουσε σουτ του Σίτο, κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο για τους γηπεδούχους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0


Super League 2022-23, 7η Αγωνιστική, «Απόστολος Νικολαΐδης»
Γκολ: 80′ πεν. Αϊτόρ
Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Στάικος
Κίτρινες: Κουρμπέλης – Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Γκαρντάφσκι, Ζουκάνοβιτς
Κόκκινη: 83′ Ζουκάνοβιτς
Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης) – Σχένκεφελτ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Μπερνάρ Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+2′ Τσόκαϊ), – Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ.
Αστέρας Τρ. (Μεταξάς): Παπαδόπουλος – Ρ. Γκαρθία (45+1′ Κρεσπί), Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Στάνκο, Ιγκλέσιας, Τιλίκα (88′ Ριέρα) – Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο (88′ Σίτο), Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

Keywords
Τυχαία Θέματα