ΜακΛάφλιν: «Ήξερα ότι θα συμβεί»

Η Ολυμπιονίκης έφτασε στην πρώτη θέση σε 50,68 δευτερόλεπτα, σε λιγότερο κατά 0,73 από το προηγούμενο (51,41) στο ίδιο στάδιο-«Χέιγουορντ Φιλντ»-, που το έκανε τον περασμένο μήνα, και έγινε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε κάτω από 51 δευτερόλεπτα στο αγώνισμα.

Η ΜακΛάφλιν τερμάτισε πολύ μακριά από την Ολλανδή Φέμκε Μπολ (52,27) και την συμπατριώτισσά της Νταλάιλα Μουχάμαντ (53,13).

«Γνωρίζαμε, ότι θα ήταν μια από αυτές τις μέρες», είπε η ΜακΛάφλιν μετά την κατάκτηση του πρώτου ατομικού

της τίτλου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Ήξερα ότι επιστρέφοντας εδώ, αν διατηρούσα τον ρυθμό μου και έμενα στο μοτίβο του βηματισμού, θα μπορούσα να κάνω ότι συνέβη».

Ήταν η έκτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ, αφού το ρεκόρ της Ρωσίδας Γιούλια Πετσόνκινα έμεινε για 16 χρόνια.

«Το επίπεδο στα 400 μέτρα με εμπόδια σίγουρα βελτιώνεται», είπε η ΜακΛάφλιν.

Ήταν το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίφθηκε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το επίτευγμα της ΜακΛάφλιν προκάλεσε σχεδόν σοκ στον κόσμο του στίβου: «Είναι απλά ξεχωριστή», έγραψε στο Twitter η Άλισον Φέλιξ.

Η Μακ Λάφλιν είπε ότι της αρέσει να πιέζει τον εαυτό της: «Είναι πολύ ιδιαίτερο να ξεπερνάω τα όρια για τον εαυτό μου, εστιάζοντας στα 10 εμπόδια και να μπορώ να βελτιωθώ σε αυτό, τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;» πρόσθεσε, αναζητώντας ήδη την επόμενη πρόκληση, μιας και σκέφτεται να μεταβεί στην κούρσα των 400 μέτρων ή ακόμα και να τρέξει σε 400μ και 400μ. με εμπόδια.

Κάτι που, όπως είπε στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα, συζητά με προπονητή της, Μπόμπι Κέρσι, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκη Άλισον Φέλιξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα