Παίζει κανονικά στο Μουντιάλ ο Γκερέρο!

Ο αρχηγός και σημείο αναφοράς του Περού, είχε βρεθεί θετικός τον περασμένο Οκτώβριο σε κοκαΐνη, την οποία περιείχε ένα τσάι που ήπιε, μετά τον εκτός έδρας αγώνα με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Αρχικά η FIFA του επέβαλε αποκλεισμό 12 μηνών, ο οποίος τον άφηνε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο κατέθεσε έφεση και η ποινή μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Όμως, το Μάιο και συγκεκριμένα περίπου δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της τιμωρίας του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) προσέφυγε στο Διαιτητικό
Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, θεωρώντας τους έξι μήνες ως υπερβολικά επιεική τιμωρία. Το CAS αύξησε την ποινή του στους 14 μήνες, με αποτέλεσμα να τεθεί εκ νέου εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γκερέρο, όμως, ο οποίος υποστήριζε συνεχώς ότι είναι αθώος, προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται πλέον να εκπροσωπήσει το Περού στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μαζί με τους Περουβιανούς στον τρίτο όμιλο συμμετέχουν Γαλλία, Αυστραλία και Δανία. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως προ ολίγων ημερών με επιστολή τους στη FIFA, οι αρχηγοί των τριών αντιπάλων του Περού, είχαν ζητήσει να απαλειφθεί η τιμωρία του Γκερέρο!
Keywords
Τυχαία Θέματα