Παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

63,7 εκατομμύρια λίρες συγκεντρώθηκαν από τους δρομείς, που συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου. Ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα τα 63,7 εκατομμύρια λίρες είναι ένα ποσό το οποίο σπάει κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για τη συγκέντρωση χρημάτων σε ετήσια εκδήλωση μίας μόνο ημέρας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 12η διαδοχική χρονιά.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφορά αύξηση άνω των 2 εκατομμυρίων λιρών σε
σχέση με το προηγούμενο του 2017, το οποίο ήταν 61,5 εκατομμύρια λίρες.

Συνολικά τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τότε που ανέλαβε η Virgin Money ως χορηγός του ετήσιου αγώνα το 2010, έχουν ανέλθει σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες.

«Προσπαθούμε συνεχώς να μεγαλώσουμε τη διοργάνωση και να αυξήσουμε τις θετικές της πτυχές, καθώς η κοινωνία, οι υπηρεσίες υγείας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενη πίεση στις υπηρεσίες και τη χρηματοδότησή τους» δήλωσε ο διευθυντής του Μαραθωνίου, Χιου Μπράσε.

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι διοργανωτές και στους τερματισμούς, αφού συνολικά τη γραμμή των 42.195μ πέρασαν 40.273 δρομείς.

Εξωπραγματικός, τέλος, μοιάζει και ο αριθμός των 400.000 δρομέων, που έχουν καταθέσει αίτημα συμμετοχής στον Μαραθώνιο του 2019.
Keywords
Τυχαία Θέματα