Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού: Η Κίνα κράτησε τα σκήπτρα στις γυναίκες

Μπροστά στο κοινό της η οικοδέσποινα της διοργάνωσης εντυπωσίασε και σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση και με νίκη 3-0 επί της Ιαπωνίας κατέκτησε τον 5ο σερί και τον 22ο συνολικά παγκόσμιο τίτλο της. Η Κίνα έκανε επίδειξη δύναμης και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχασε επί μέρους ματς ούτε στα γκρουπ ούτε στη νοκ άουτ φάση. Πριν κριθεί η πρωτιά στις γυναίκες έγιναν δύο συναρπαστικοί ημιτελικοί στο ομαδικό ανδρών και το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι κινδύνεψε με ήττα η Κίνα. Αντιμετώπισε

την Ιαπωνία του καταπληκτικού σήμερα Τομοκάζου Χαριμότο και πήρε τη νίκη στο τέλος με 3-2. Στα πέντε επί μέρους παιχνίδια πήγε και ο άλλος ημιτελικός, με τη Γερμανία να νικά 3-2 την Κορέα και να καταφέρνει να περάσει άλλη μια φορά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος παρά τις σοβαρές ελλείψεις της.

Οι κορυφαίες ασιατικές δυνάμεις στις γυναίκες έφτασαν σε τελικό του θεσμού για 3η φορά στη σειρά μετά από το 2016 και το 2018. Πέρσι, σε ιαπωνικό έδαφος αυτή τη φορά (Τόκιο) είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Κίνα ήταν νικήτρια σε όλους τους τελικούς, το ίδιο πέτυχε και το Σάββατο 08/10, μάλιστα είχε την ίδια τριάδα με τον αντίστοιχο αγώνα του Ολυμπιακού τουρνουά. Η Ιαπωνία έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι χρειάζεται κι άλλα βήματα για να σπάσει την κυριαρχία της Κίνας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα –Ιαπωνία 3-0:

Τσεν Μενγκ – Μίγιου Κιχάρα 3-0 (11-6, 11-8, 11-8)

Γουάνγκ Μανγιού – Μίμα Ίτο 3-1 (11-9, 9-11, 12-10, 11-5)

Σουν Γινγκσά – Μίγιου Ναγκασάκι 3-0 (11-7, 11-7, 11-8)

Μεγάλοι ημιτελικοί έγιναν το πρωί ώρα Ελλάδας στους άνδρες. Η Κίνα πέρασε για 14η συνεχόμενη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όμως πέρασε από μεγάλες δυσκολίες. Το υψηλό εμπόδιο το έθεσε ο 19χρονος Χαριμότο, ο οποίος πέτυχε δύο τρομερές νίκες εναντίον του Βανγκ Τσουκίν (3-1 σετ) και του σημερινού παγκόσμιου πρωταθλητή Φαν Ζεντόνγκ (3-2) ισοφαρίζοντας δύο φορές για την Ιαπωνία. Στο φινάλε ήταν ο Βανγκ που νίκησε 3-0 σετ τον Σουνσούκε Τογκάμι και χάρισε στην Κίνα την πρόκριση στον τελικό (ο Φαν και ο Μα Λονγκ σημείωσαν τις υπόλοιπες νίκες).

Φοβερή «μάχη» έγινε και στον άλλο ημιτελικό. Η Γερμανία συναρπάζει, παρότι αγωνίζεται χωρίς τους Τίμο Μπολ, Πάτρικ Φρανζίσκα και Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Με κορυφαίο τον Μπένεντικτ Ντούντα, που έκαμψε και τον Γιανγκ Βουτζίν στην αρχή και τον Αν Τζαεχιούν στο τέλος (3-1 σετ) ξεπέρασε την Κορέα με 3-2 και πέρασε στον τελικό. Νωρίτερα ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης Κιου Ντανγκ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 νικώντας με 3-1 σετ τον Γιανγκ Βουτζίν. Ενδιάμεσα η Κορέα είχε προηγηθεί 2-1 χάρη σε νίκες του Αν Τζάε Χιουν και του Τσο Σέουνγκ Μιν.

Κίνα και Γερμανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο αύριο στις 14:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική).

Keywords
Τυχαία Θέματα