Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι Γερμανοί λένε… όχι!

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ, ενώ ξεκάθαρη είναι και η στάση των πολιτών εναντίον ενδεχόμενης επίσκεψης του καγκελάριου σε αυτό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα παρακολουθήσει «κανέναν αγώνα», το 15% ότι θα παρακολουθήσει «λιγότερους αγώνες» και μόνο

το 18% δηλώνει ότι δεν θα αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις και θα παρακολουθήσει «εξίσου πολλούς» αγώνες!

Οι μισοί από εκείνους που δε θα παρακολουθήσουν τους αγώνες απλώς δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Μεταξύ εκείνων όμως οι οποίοι ενδιαφέρονται, αλλά θα παρακολουθήσουν λιγότερους ή καθόλου αγώνες, το 41% αιτιολογεί την απόφασή του με την πολιτική κατάσταση στο Κατάρ, το 30% με τις αδιαφανείς αποφάσεις της FIFA και το 22% με το έλλειμμα βιωσιμότητας των σταδίων.

Στο Βερολίνο πάντως και σε άλλες γερμανικές πόλεις θα δημιουργηθούν και φέτος υπαίθριοι χώροι για την παρακολούθηση των αγώνων σε γιγαντοοθόνες, για πρώτη φορά παράλληλα με τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα