Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Λείπει η Ιταλία, όχι όμως η Serie A!

Επιλέξαμε πέντε παίκτες που πιθανότατα θα λάμψουν στο τουρνουά, στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να επιλέξουμε περισσότερους, τέτοιο είναι το εύρος των ταλέντων στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας αυτή τη στιγμή.

Ραφαέλ Λεάο (Πορτογαλία)
Οι έπαινοι για τον Ραφαέλ Λεάο έχουν πέσει βροχή εδώ και αρκετό καιρό -ο παίκτης της χρονιάς της περασμένης σεζόν στη Serie A- καθώς περιγράφεται από τον θρύλο της Μίλαν Ζβόνιμιρ Μπόμπαν ως ο «Πορτογάλος Εμπάπε», ενώ ο προπονητής της Μίλαν Στέφανο Πιόλι λέει

ότι του θυμίζει τον Τιερί Ανρί. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός του να είναι και εξαιρετικά γρήγορος (τελική ταχύτητα 33,76 kmh) και τεχνικά ταλαντούχος, του δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει και όπως έχει πει στο παρελθόν, θέλει το όνομά του να μπει στο Μουσείο του Μιλάνου όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Σερβία)
Η Ιταλία μπορεί να μην είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η Serie A εκπροσωπείται πολύ καλά από την ομάδα της Σερβίας, η οποία περιλαμβάνει 11 παίκτες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας. Πρώτος και καλύτερος ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ένα σπάνιο ταλέντο που συνδυάζει την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση με το στυλ και τη χάρη. Ο Φάμπιο Καπέλο τον έχει αναφέρει ως «Ίμπρα της μεσαίας γραμμής».Ο σημερινός προπονητής του, Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έχει προπονήσει σε συλλόγους του μεγέθους της Νάπολι. , Γιουβέντους και Τσέλσι, έχει πει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος σε ασίστ στη Serie A 2022-23, με 7 στους πρώτους 13 αγώνες. Την προηγούμενη περίοδο, πέτυχε 11 γκολ και έδωσε 11 ασίστ στη Serie A. Τα επιτεύγματα του δεν τελειώνουν εδώ. Ο Σέρβος μέσος έχει διανύσει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ανά παιχνίδι, κατά μέσο όρο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Serie A αυτή τη σεζόν, με περισσότερα από 11 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι!

Πιότρ Ζιελίνσκι (Πολωνία)
Ένας σημαντικός παράγοντας στην αξιοσημείωτη σεζόν της Νάπολι είναι αναμφίβολα ο Πολωνός Ζιελίνσκι, ο οποίος διανύει τώρα την 7η σεζόν του στην ομάδα. Ένας από τους πρώην προπονητές του, ο Μαουρίτσιο Σάρι, προέβλεψε το 2018 ότι θα μπορούσε να γίνει ο «νέος Ντε Μπρόινε» και ενώ αυτός μπορεί να ήταν ένας μη ρεαλιστικός στόχος, απέδειξε όμως μέσα στο πέρασμα των χρόνων πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι τόσο της Νάπολι, όσο και της Εθνικής του ομάδας. Ο Ζιελίνσκι έχει ήδη έξι γκολ και επτά ασίστ με τη Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν και αν η Πολωνία θέλει να έχει καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να έχει τον Ζιελίνσκι σε καλή φόρμα.

Κιμ Μιν Γιαέ (Ν. Κορέα)
Η Νάπολι δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Κουλιμπαλί, καθώς ο Κιμ Μιν Γιαέ της Φενέρμπαχτσε, αποκτήθηκε το καλοκαίρι και έδειξε απίστευτη προσαρμοστικότητα σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Μέχρι αυτή τη σεζόν δεν είχε παίξει ποτέ σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο ο εγκλιματισμός του στη Serie A ήταν σχεδόν άμεσος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα, ήδη από τον Σεπτέμβριο. Ο Κιμ έχει κατά μέσο όρο 73,7 πάσες ανά παιχνίδι στη Serie A αυτή τη σεζόν, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο μέσος όρος των ολοκληρωμένων πασών του, είναι 89,6%, ποσοστό που τον κατατάσσει στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.

Λαουτάρο Μαρτίνες (Αργεντινή)
Μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η Αργεντινή και η πίεση για τον τίτλο είναι μεγάλη, ιδιαίτερα καθώς αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία προσπάθεια του Μέσι να κερδίσει τη διοργάνωση, αφού θα είναι 39 ετών όταν θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Ένα άλλο μέλος της τρομερής επιθετικής γραμμής των Αργεντινών,είναι ο άσος της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος έχει πετύχει 21 γκολ σε 40 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στα πέντε τελευταία παιχνίδια του για την Αργεντινή.

Γνωστός ως “El Toro” (Ο Ταύρος) στην πατρίδα του, ο Μαρτίνες έχει πει στο παρελθόν ότι παρομοιάζει το παιχνίδι του με αυτό του Κολομβιανού Φαλκάο. Πρόσφατα συγκρίθηκε με τον Ιταλό θρύλο Πίπο Ιντζάγκι από τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος τόνισε την παρόμοια ικανότητα του Λαουτάρο να κινείται “στις σκιές” και μετά σκοράρει από το πουθενά.

Ήδη έχει σκοράρει οκτώ φορές και είχε δώσει πέντε ασίστ σε 21 εμφανίσεις για την Ίντερ αυτή τη σεζόν και τα 23 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ίντερ στη Ρίβερ Πλέιτ γι ‘αυτόν το 2018 μοιάζουν με αστείο ποσό, καθώς η χρηματιστηριακή του αξία τώρα είναι ίσως τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Είναι κάποιος που σίγουρα μπορεί να βασιστεί η Αργεντινή καθώς στοχεύει σε μια πρώτη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από το 1986.

Keywords
Τυχαία Θέματα