Εσπασαν την πόρτα και πέταξαν έξω τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού – Εχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για 15.000€

Ενταση σημειώθηκε έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια όταν αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα επειδή έχασε την πρώτη της κατοικία λόγω χρεών 15.000 σε πιστωτικές κάρτες.

Οπως αναφέρει το Open, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα λόγω χρεών με τη γυναίκα να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να της κάνουν έξωση, το πρωί της Δευτέρας.

“Η τράπεζα

το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος”, είπε η κ. Κολοβού στο OPEN.

Οπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος, “σπάσανε την πόρτα” με ηλεκτρικό πριόνι και την χτύπησαν “πολύ δυνατά στο χέρι”.

“Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ”, δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

“Κάναμε παρέμβαση στον υφ. Προστασίας του Πολίτη”

Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρίσκεται ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης.

“Έξωση πρώτης κατοικίας από χαμηλοσυνταξιούχο (…). Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη. Κάναμε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αγριότητα”, δήλωσε αρχικά ο κ. Κατσιώτης στο Open.

“Ο δικαστικός επιμελητής θα έπρεπε να έχει άλλη στάση απέναντι σε μια τέτοια αδικία. Έρχεται εδώ και με έναν άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μία άδικη απόφαση για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι της”, προσθέτει ο ίδιος.

Χαρίτσης: Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση να είναι η νέα “κανονικότητα”

“Θλιβερές” χαρακτήρισε τις σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου, ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, σχολιάζοντας το επεισόδιο αλλά και την επιβολή εξώσεων ανέφερε πως πρόκειται για “καθημερινό δράμα της ελληνικής κοινωνίας”, κάνοντας λόγο για “ωμή καταστολή”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Οι σημερινές θλιβερές σκηνές στο σπίτι της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα της ελληνικής κοινωνίας: αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλουν την έξωση ανθρώπων. Η κοινωνία πληρώνει τον λογαριασμό της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ.

Η κυβέρνηση που εν μέσω κορονοϊού ψήφισε πλήρη απώλεια προστασίας κύριας κατοικίας, που με την πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση, τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο: ωμή καταστολή.

Δεν πάει άλλο. Σε μια οικονομία με 4.200.000 οφειλέτες και 700.000 ακίνητα προς εκποίηση, η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση και ο εξευτελισμός να είναι η νέα “κανονικότητα”. Πολιτική αλλαγή τώρα, για μια νέα αρχή για τη χώρα!

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στις 4.30 μμ έξω από το σπίτι

Σε συγκέντρωση στις 4.30 μμ στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου όπου από το πρωί γίνεται έξωση στην Ιωάννα Κολοβού, κάλεσε το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι “πετάνε στον δρόμο χαμηλοσυνταξιούχο! Αλληλεγγύη το όπλο μας, νόμος το δίκιο μας”.

“Αυτή την ώρα στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου επιχειρείται έξωση σε συνάνθρωπο μας από την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή. Με άθλιο τραμπούκικο τρόπο 5:30 τα χαράματα έσπασαν την πόρτα στην χαμηλοσυνταξιούχο για να την πετάξουν στον δρόμο. Τα κοράκια επιτίθενται με την στήριξη της κυβέρνησης και με όπλο τους άθλιους ντροπιαστικούς νόμους που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ”, αναφέρει στη σχεστική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

“Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η ζούγκλα της αγοράς τους. Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός. Όλοι όσοι μπορούν να πάνε τώρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στου Ζωγράφου. Συγκέντρωση στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Πηγή: ΤΗΕ ΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα