Παγκόσμια Περούτζια

Όταν η Ιταλία παίζει βόλεϊ, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος απολαμβάνουν θέαμα υψηλού επιπέδου. Εγγυημένο. Σε εθνικό επίπεδο, είναι απλώς παγκόσμια πρωταθλήτρια για τέταρτη φορά στην ιστορία της (με Ντε Τζιόρτζι κόουτς και αστέρια τύπου Μικελέτο και Λαβία).

Και μάλιστα στην έδρα της Πολωνίας με αντίπαλο την Πολωνία στον τελικό! Σε συλλογικό επίπεδο, είναι στην κορυφή του κόσμου, με την απίθανη Περούτζια να κάνει πάρτι στο Μπετίμ με αντίπαλο την Τρεντίνο στον τρίτο ιταλικό εμφύλιο της ιστορίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, διοργάνωση από το 1989! Ιταλία παντού! Ακό,η και στην

έδρα της Κρουζέιρο και της Μίνας.

Η Περούτζια πήγε με wild card στη Βραζιλία στη διηπειρωτική μεγάλη μάχη και έφυγε με 20 νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν, νικήτρια και των δυο αγώνων στον όμιλο και στον ημιτελικό και στον τελικό με ανατροπή μάλιστα! Η υπερομάδα του Αντρέα Αναστάζι νίκησε με 3-1 σετ και πάτησε στην παγκόσμια κορυφή ως η έκτη διαφορετική ιταλική ομάδα στη διοργάνωση της FIVB.

Τζιανέλι στην πάσα, Ερέρα στη διαγώνιο, Πλοτνίτσκι και Λεόν στα άκρα, Ρούσο και Φλάβιο στο κέντρο, Κολάτσι λίμπερο δεν έχουν αντίπαλο στο φιλέ, με γρήγορο τακτικό βόλεϊ ισχυρού σερβίς πολλών παικτών (σε jump speed) και αποτελεσματικής επίθεσης ακόμη και των κεντρικών μπλοκέρ.

Τη σκυτάλη από τους άνδρες παίρνουν οι γυναίκες και το Παγκόσμιο Συλλόγων έρχεται στα κανάλια Novasports το Σαββατοκύριακο 17-18/12 με σπουδαία ματς (15:30 και 19:00 Σάββατο ημιτελικοί, 15:00 Κυριακή τελικός). Συντονιστείτε. Για βόλεϊ. Επιπέδου. Το κανονικό. Το άλλο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και στη χώρα αγαπιόμαστε πολύ…

Keywords
Τυχαία Θέματα