Le Soir: Αυτά είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή και του Παντσέρι- Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Η Βέλγικη αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια της Εύα Καϊλή και του Ιταλού πρώη ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες. Συνολικά είναι πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ…

Qatargate: Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια Εύας Καϊλή και Πιερ Αντόνιο Παντσέρι


Ειδικότερα,

οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Qatargate. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα “Le Soir” τα χρήματα που εντόπισαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βελγική Le Soir κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Η εν λόγω είδηση ανατρέπει όσα γνωρίζαμε, αφού μέχρι στιγμής υπήρχε αναφορά για τα 600.000 ευρώ, που εντοπίστηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, καθώς και για 150.000 σε μετρητά που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι της Εύας Καϊλη.

Σε έρευνα στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή (ακόμα 600.000 ευρώ), καθώς και τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου μετά τη σύλληψή της και τις κατηγορίες ότι σχετίζεται με σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στην ΕΕ.

Οι βουλευτές ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία 625 υπέρ και μία ψήφο κατά για την καθαίρεσή της.

Δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του σώματος, ήρθε και η επικύρωση της απόφασης από την ολομέλεια.

Following a vote at the Plenary of the @Europarl_EN #Kaili is no longer one of its Vice-Presidents. 625 in favour/1 against. pic.twitter.com/sEYgUSlLkW

— Efi Koutsokosta (@Efkouts) December 13, 2022

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα