Ουκρανία: Ο Πούτιν δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ουκρανούς να πάρουν τη ρωσική υπηκοότητα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Προηγουμένως, η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία

υποστηρίζει ότι “απελευθέρωσε” από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Ουκρανία: 18 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολυκατοικία στο Χάρκοβο

Η Ρωσία άνοιξε πυρ με πυροβολικό, πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και άρματα μάχης στην περιοχή γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, και βομβάρδισε πόλεις στα ανατολικά, δήλωσε σήμερα Δευτέρα το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας έπειτα από ένα πλήγμα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι σε μια πολυκατοικία.

Ρουκέτα έπληξε ένα πενταόροφο κτίριο κατοικιών στην Τσάσιβ Γιαρ προχθές, Σάββατο, το βράδυ, εγκλωβίζοντας επίσης μέσα στα ερείπια περίπου 24 ανθρώπους, ανέφερε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Οι διασώστες είναι σε φωνητική επαφή με δύο ανθρώπους που έχουν παγιδευθεί στα ερείπια, ανέφερε.

Η επίθεση είναι μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας να καταλάβει το σύνολο της επαρχίας Ντονέτσκ, που αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιφέρειας Ντονμπάς μαζί με την επαρχία Λουχάνσκ, όπου η Μόσχα ανακήρυξε τη νίκη της νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα