Ο…τυχερός επίδεσμος του Μπενζεμά

13 Iανουαρίου 2019 και για τη 19η αγωνιστική της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρεται στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με τη Ρεάλ Μπέτις. Νικάει με 2-1 χάρη σε γκολ του Ντάνι Θεμπάγιος προς το τέλος, αλλά χάνει τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σε μια σύγκρουση με τον Μαρκ Μπαρτρά τραυματίζεται στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού κι αντικαθίσταται. Κάταγμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το ιατρικό επιτελείο είναι κάθετο. Χειρουργείο πάει να πει απουσία δύο μηνών. Ο Εστεμπάν Σολάρι,

τότε τεχνικός των Μαδριλένων τα λέει με τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος στην πρώτη μετά Κριστιάνο σεζόν, είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση. Η απουσία του θα σημάνει και το τέλος των όποιων φιλοδοξιών των «μπλάνκος» για κάτι καλό. Η επέμβαση μετατίθεται για το τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε ο Μπενζεμά αγωνίζεται με επίδεσμο στο δεξί χέρι.

Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Γάλλος κάνει την επέμβαση, αλλά απαιτείται θεραπεία και ξεκούραση δύο μηνών. Χρόνος δεν υπάρχει. Ο ηγέτης της μαδριλένικης επίθεσης επιστρέφει πρόωρα, δέχεται ένα χτύπημα στο ίδιο σημείο και η κατάσταση χειροτερεύει. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, οι φωτογραφίες δεν αλλάζουν. Ο Μπενζεμά σκοράρει και το δεξί του χέρι είναι ντυμένο στα λευκά, εξαιτίας του επιδέσμου, αφού δεν έχει βρεθεί χρόνος για την επέμβαση και την αποθεραπεία.

epa09119309 Real Madrid’s striker Karim Benzema reacts during the UEFA Champions League quarter final first leg soccer match between Real Madrid and Liverpool FC held at Alfredo Di Stefano stadium, in Madrid, central Spain, 06 April 2021. EPA/JuanJo Martin ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Επηρεασμένο δεν τον λες…Το αντίθετο. 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις το 18/19, όταν και τραυματίστηκε. Κομβικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν, με 27 γκολ και 11 ασίστ. Και 34 γκολ με σύλλογο κι εθνική (αφού επέστρεψε στους «τρικολόρ» ύστερα από 5 χρόνια) τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με το Εuro προ δύο μηνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κάποιοι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» λένε πως ο Μπενζεμά το κρατάει και για γούρι. Αν και ιατρικά είναι δεδομένο πως το χρειάζεται. Επομένως μπορεί να είναι προληπτικός -όπως τεράστια μερίδα των αθλητών/προπονητών- αλλά το ιατρικό επιχείρημα παραμένει πρωτεύον. Για τους madridistas πάντως ο λευκός επίδεσμος του Μπενζεμά, συνδυασμένος και με το πρωτάθλημα του 2019, μπαίνει στο ανθολόγιο των αγαπημένων αντικειμένων τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα