Όταν σίγησε ο Λόπες…

Όταν ο μαγικός, βιρτουόζος Πορτογάλος Ρόνι Λόπες σταμάτησε να βάζει με ευχέρεια γκολ, η ασταμάτητη επιθετική μηχανή της Μονακό σίγησε μονομιάς και η σίγουρη πριν από ένα δίμηνο δεύτερη χρυσοφόρος θέση έκανε προς το παρόν φτερά από την αφιονισμένη για επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ Λιον (72 βαθμοί) και την αποφασισμένη για colpo grosso Μαρσέιγ (70 βαθμοί, με το μυαλό στη ρεβάνς στο Σάλτσμπουργκ και κουρασμένη από τα σερί ματς, χωρίς εναλλακτικές αξιόπιστες, έμεινε στο 1-1 με την Ανζέ).

Η ομάδα του ταλαιπωρημένου
από αυτό που βλέπει στα τελευταία ματς Ζαρντίμ (71 βαθμοί) ήταν ακλόνητο φαβορί για να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό της Παρί, μόνο που το βαρύ κι ασήκωτο 7-1 στην πρωτεύουσα και το απρόσμενο 3-1 από την φιλόδοξη Γκενγκάν του Κομπουαρέ προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ψυχολογική βλάβη και αγωνιστική αμφισβήτηση στην καλοκουρδισμένη μηχανή των Μονεγάσκων.

Παρουσία του ιδιοκτήτη Ριμπολόβλεβ και του ισχυρού Βασίλιεβ στο Πριγκηπάτο το ματς-δεύτερη θέση με την νεοφώτιστη Αμιάν των μπαλαδόρων Κονατέ και Κακουτά έμοιαζε ατελείωτη αγγαρεία στο άδειο γήπεδο, την ώρα που η ασταμάτητη Λιον είχε νικήσει τη Ναντ εύκολα 2-0 και είχε ήδη στείλει το σαφές σήμα της προσπέρασης.

Η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στον μπλοκαρισμένο Φαλκάο, ο παίκτης για όλες τις δουλειές Λόπες (μόνος του γύρισε το ματς με τη Ναντ) ήταν κλεισμένος και εκτός αγώνα, συνεπώς η ομάδα του Πελισιέ μπλόκαρε τη Μονακό και την κράτησε μετά από 53 ματς χωρίς γκολ εντός έδρας, από τον Αύγουστο του 2015! Και την κράτησε και εκτός δεύτερης θέσης.

Μοναδικό επίτευγμα για νεοφώτιστη που πήγαινε για πρώτη φορά στην Λιγκ1 στο γαλλικό νότο, στην έδρα της πρωταθλήτριας…
Keywords
Τυχαία Θέματα