Λύγισε με 3-1 από τη Σλοβενία η εθνική γυναικών

Με ήττα 3-1 από τη Σλοβενία συνέχισε σήμερα τους αγώνες τουστο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Χάλμσταντ τοαντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις τουκόντρα σε μία αξιόλογη ομάδα, με την οποία δεν έχει θετική παράδοση τατελευταία χρόνια, είχε βάσιμες πιθανότητες για νίκη, αλλά -σε αντίθεση με τηχτεσινή πολύ δύσκολη επικράτηση απέναντι στο Βέλγιο- δεν τα κατάφερε. Το ματςήταν για τη 2η αγωνιστική στο 6ο γκρουπ της διοργάνωσης και το

μοναδικό θετικόαποτέλεσμα ήρθε από την Τόλιου, η οποία κιόλας έφτασε αργότερα πολύ κοντά στονα σημειώσει και δεύτερη νίκη και να ισοφαρίσει. Η χαμένη ευκαιρία για κάτιουσιαστικό πάντως, αφορά και στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι όπου η Χριστοφοράκηδεν μπόρεσε να δώσει το προβάδισμα στην εθνική μας. Η προσπάθεια για πλασάρισμαστην πρώτη τριάδα του γκρουπ συνεχίζεται βέβαια και αύριο περιμένουν δύοπαιχνίδια τις αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Στις 11:00 με την Τουρκίακαι στις 20:00 με την Αργεντινή.

Η σημερινή σύνθεση είχε μία αναγκαστική αλλαγή σε σχέση μετη χτεσινή πρεμιέρα. Η Γεωργία Ζαβιτσάνου αντιμετώπισε το πρωί πρόβλημα με ταδόντια της και πονούσε πολύ. Εσπευσμένα επισκέφτηκε το μεσημέρι οδοντίατρο καιδεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστεί.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη (νούμερο 545 στην τρέχουσα παγκόσμιακατάταξη) άρχισε το ματς από τη θέση 2. Είχε την ψυχολογία στο καλύτερο σημείομετά το χτεσινό ονειρεμένο ντεμπούτο της, αλλά τώρα συνάντησε πολύ δυνατήαντίπαλο και δεν μπόρεσε να την ανταγωνιστεί. Η Άλεξ Γκάλιτς (Νο 130), πουφέτος ήταν συμπαίκτρια της Χριστοφοράκη στον Ολυμπιακό, έφτασε εύκολα στη νίκημε 3-0 κι έδωσε το προβάδισμα στη Σλοβενία.

Η Κατερίνα Τόλιου (Νο 154) αντιμετώπισε στη συνέχεια τη19χρονη Άνα Τόφαντ (Νο 568) και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με σκορ 3-1.Δέχτηκε την ισοφάριση στην παράταση του 2ου σετ, αλλά επανήλθε άμεσα και με τηνκατάλληλη διάρκεια στην άμυνα έφτασε στη νίκη.

Το τρίτο στη σειρά ματς απέκτησε πάλι μεγάλη κρισιμότητα καιη Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 407) βρέθηκε σε αυτό, όπως και την περασμένη Τρίτη στησυνάντηση με την Αγγλία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Κοντραρίστηκε με την Αλεξάνδρα Βοβκ και δυστυχώς, όπως προ ημερών στο Σ.ΕΦ.έτσι και τώρα, κάμφθηκε με 3-1 σετ από νεαρή αθλήτρια. Η Βοβκ είναι 17 χρονώνκαι βρίσκεται στο νούμερο 50 της παγκόσμιας κατάταξης νεανίδων. Το παιχνίδικρίθηκε στις λεπτομέρειες και ειδικά το 1ο και το 4ο σετ ήταν απόλυταισορροπημένα.

Αμέσως μετά η Τόλιου και η Γκάλιτς έδωσαν ένα ακόμασυναρπαστικό και γεμάτο θέαμα παιχνίδι. Φέτος αναμετρήθηκαν στην ελληνική Α1και είχε επικρατήσει με 3-2 η Σλοβένα, συναντήθηκαν και στην 1η κατηγορία τηςΣουηδίας και είχε νικήσει στα 5 σετ η Τόλιου. Εκεί έφτασε και ο σημερινόςαγώνας με την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών να κάνει αντεπίθεση μετάτο 0-2 σετ και να φτάνει μία ανάσα από την απόλυτη ανατροπή! Στο καθοριστικό 5οσετ προηγήθηκε 4-0, μετά έσωσε κι έχασε ματς μπολ και τελικά κάμφθηκε στηνπαράταση για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1 για τις Σλοβένες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-1:

Άλεξ Γκάλιτς-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-0 (11-4, 11-6, 11-2)

Άνα Τόφαντ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (6-11, 13-11, 6-11, 7-11)

Αλεξάνδρα Βοβκ-Μαρία Χριστοφοράκη 3-1 (11-9, 5-11, 11-5,11-8)

Γκάλιτς-Τόλιου 3-2 (11-4, 11-6, 7-11, 4-11, 13-11)

Στα άλλα ματς του 6ου γκρουπ η Τουρκία έκαμψε με 3-1 τηνεπικεφαλής Ιταλία και το Βέλγιο με 3-2 την Αργεντινή. Η Σλοβενία και η Τουρκίαέχουν από δυο νίκες και προηγούνται στη βαθμολογία.

* Περισσότερα από 15 τηλεοπτικά δίκτυα απ’ όλο τον κόσμο θαμεταδώσουν εικόνα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι 11 από την Ασία, 2 από τηνΕυρώπη κι από 1 από την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και τηνΩκεανία. Για την Ευρώπη υπάρχει η γνωστή συμφωνία του Eurosport με τηνπαγκόσμια ομοσπονδία. Οι πολύωρες μεταδόσεις (ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες)θ’ αρχίσουν το πρωί της Πέμπτης. Πέρα από το Eurosport έχει πάρει δικαιώματαμετάδοσης αγώνων και κανάλι από την Τουρκία.

* Μια κοπελίτσα μόλις 10 ετών, η Φατίμα Ντίμα Αλί είναιεπικεφαλής της γυναικείας εθνικής ομάδας των Μαλδίβων, που αγωνίζεται στην 3ηκατηγορία! Συνοδεύεται από τη μητέρα της και δήλωσε ενθουσιασμένη για το ταξίδικαι την ευκαιρία να μετάσχει στην ίδια διοργάνωση με το είδωλό της, την ΚινέζαΝτινγκ Νινγκ. Τόνισε ότι άρχισε τα σπορ με την παρότρυνση του πατέρα της.Αρχικά δοκίμασε στο μπάντμιντον, όμως ήταν πολύ μικρή για ν’ ασχοληθεί κανονικά«κι έτσι αποφάσισα ν’ αγκαλιάσω την επιτραπέζια αντισφαίριση, που ήταν πιοεύκολο να την οργανώσω και μπορούσαμε να παίξουμε και στο σπίτι», συμπλήρωσε ημικρότερη αθλήτρια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

* Οι αγώνες άρχισαν επισήμως με την φαντασμαγορική τελετήέναρξης χτες το απόγευμα, αλλά πριν από τις …πρώτες μπάλες καταγράφηκανδιάφορες δράσεις στην πόλη. Η πιο έντονη ήταν το Aerobic Table Tennis fitness.Ο Άγγλος Στιβ Ρόουε ήταν επικεφαλής, επισκέφθηκε πολλά τοπικά σχολεία και τηντελευταία εβδομάδα έγιναν συνεδρίες αεροβικής γυμναστικής για πινγκ πονγκ στηνυπερσύγχρονη Halmstad Arena. Ο στόχος των διοργανωτών βέβαια, ήταν παράλληλα ναπροσελκύσουν παιδιά ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες τουΠαγκοσμίου πρωταθλήματος. Υπολογίστηκε ότι στην πρωτοβουλία συμμετείχαν 500μαθητές σε περίοδο πέντε ημερών.


Keywords
Τυχαία Θέματα