Όταν οι μεγάλοι μαθαίνουν από... νεοφώτιστους!

Θεαματική εκκίνηση με ηχηρές εκπλήξεις και πολλά γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μονακό (0-0 μ ετη Λιλ εντός έδρας), Μαρσέιγ και Λιον δεν έκαναν το 2Χ2, την ίδια ώρα που οι δυο νεοφώτιστες Ρενς και Νιμ και η Ντιζόν κάνουν παρέα στην κορυφή της βαθμολογίας στην Παρί που χρειάστηκε τον παγκίτη Εμπαπέ για να γλιτώσει το έμφαγμα στην έδρα του παλιού της τεχνικού Κομπουαρέ, της Γκενγκάν.

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο νεοφώτιστες
ομάδες του πρωταθλήματος πανηγυρίζουν νίκη τις δυο πρώτες αγωνιστικές και φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της Λιγκ1 από το 1961!
Η Νιμ νίκησε Ανζέ και Μαρσέιγ και η Ρενς, Νις και Λιον!

Μάλιστα, η Ρενς δέχτηκε από την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (49 γκολ η Λιον) μόνο μια καθαρή ευκαιρία σε 90 λεπτά!

Η δε Νιμ έχει Ριπάρ και Τιουμπ σκόρερ και στα δυο πρώτα ματς της σεζόν για πρώτη φορά από την επιτυχία των Βερνές και Μπονέ το 1971.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγύρισε δυο γκολ στη νίκη της Παρί στο "Ρουντουρού" ερχόμενος από τον πάγκο, για πρώτη φορά από το 2013 και τα γκολ του Καβάνι!

Η Μονπελιέ νίκησε εκτός έδρας την Αμιάν για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά απο 8 παιχνίδια

Η Ρεν νίκησε με 1-0 την Ανζέ, σκοράρροντας για 16ο σερί ματς στο πρωτάθλημα

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται και η Ντιζόν, με τον Ταβάρες να γίνεται ο πρώτος παίκτης της ομάδας στην ιστορία που σκοράρει τις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή
Keywords
Τυχαία Θέματα