Τρομερό deal έκλεισε ο Καλμαζίδης

Ένα από τα καλύτερα deal της καριέρας του έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο "Σουηδός" θα αναλάβει να προετοιμάσει την Εθνική Σουηδίας στις γυναίκες με στόχο να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε του 2024 ή του 2028. Το πλάνο των Σουηδών είναι 10ετές και επέλεξαν τον Καλμαζίδη να το "τρέξει" για δύο λόγους. Πιστεύουν πολύ στην προπονητική του αξία και
ξέρουν ότι θα δώσουν τα κλειδιά σε έναν δικό τους άνθρωπο αφού οι ρίζες του "Κάλμα" είναι Σουηδικές.

Ο Καλμαζίδης θα ξεκινήσει να δουλεύει πιθανότατα από τον Μάιο του 2019 αν και οι Σουηδοί τον ήθελαν νωρίτερα. Ο ρόλος του θα είναι διπλός. Ομοσπονδιακός προπονητής αλλά και υπεύθυνος του αθλητικού σχολείου στη Σουηδία, από εκεί δηλαδή που βγαίνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες. Από αυτό άλλωστε το σχολείο αναδείχθηκε και η 19χρονη διαγώνιος της Εθνικής Σουηδίας, Ιζαμπέλα Χακ, η οποία διαπρέπει στην Ιταλία και πάνω της η Ομοσπονδία της Σουηδίας κτίζει την ομάδα που θέλει να είναι παρούσα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Καλμαζίδης αυτή την εποχή ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Κύπρο εκεί όπου για την επόμενη χρονιά θα διανείμει η οικογένειά του λόγω των σπουδών του μεγάλου του γιου. Παράλληλα προετοιμάζει το προσεχές προπονητικό του βήμα, μέχρι να φύγει για Σουηδία, αφού η Ομόνοια, ομάδα στην οποία πέρσι ήταν "αφεντικό", έριξε το μπάτζετ και τις απαιτήσεις της με αποτέλεσμα ο "Κάλμα" να αποχωρήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα