Όταν ο Ντένις Λο σκόραρε έξι φορές αλλά η ομάδα του αποκλείστηκε!

Κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα» το 1964, είναι τρίτος στη λίστα όλων των εποχών των σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 237 γκολ σε 404 αγώνες, πίσω από τους Μπόμπι Τσάρλτον και Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ έπαιξε, σε δύο διαφορετικές περιόδους μάλιστα και στη «μισητή» Σίτι.
Παραδόξως, ο Ντένις Λο σκόραρε κάποτε 6 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Αγγλίας εναντίον της Λούτον Τάουν στις 28 Ιανουαρίου 1961, αλλά παρόλα αυτά

ήταν τελικά στην πλευρά των ηττημένων!

Αυτό το ματς για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης στο «Kenilworth Road», διακόπηκε μετά από 69 λεπτά, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης που είχε μετατρέψει το γήπεδο σε βούρκο, με τη Σίτι μέχρι εκείνη τη στιγμή να προηγείται 6-2 και τον Λο να έχει πετύχει όλα τα γκολ. Οι δύο ομάδες έπρεπε να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν, την 1η Φεβρουαρίου και αυτή τη φορά ο Λούτον αναδείχθηκε νικήτρια, με σκορ 3-1, με τον Ντένις Λο να σκοράρει ξανά για τη Σίτι.

Τα έξι γκολ που σημείωσε ο Λο στον πρώτο αγώνα διαγράφηκαν, όπως ήταν επόμενο, από το βιβλίο των ρεκόρ. Αν είχαν προστεθεί στον Σκωτσέζο επιθετικό, ο Ντένις Λο θα είχε τελειώσει τον 20ο αιώνα ως ο κορυφαίος σκόρερ του FA Cup. Τελικά, αυτή η τιμή πήγε στον Ίαν Ρας με 44 γκολ στη διοργάνωση (39 με τη Λίβερπουλ, 4 με την Τσέστερ και 1 με τη Νιουκάστλ). Ο Ντένις Λο είναι δεύτερος στη σχετική λίστα με 41 «επίσημα» γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας (34 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4 με Σίτι και 3 με Χάντερσφιλντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα