Όταν η μόδα ανακάλυψε το «άφρο»: Ένα ριζοσπαστικό κίνημα που έγινε στύλ

Η σκηνή του διάσημου Mildmay Club του Λονδίνου αυτές τις μέρες γέμισε με τη ζωηρή και δυναμική συλλογή Pre-Fall 2017 by Gucci, που ονομάζεται «Soul Scene». Αυτήν τη φορά η pre-fall καμπάνια 2017 του ιταλικού οίκου έχει αναφορές από τη δεκαετία του '60 και τη black American soul music και το άφρο κίνημα.

Οι εικόνες κάνουν μια ιστορική αναδρομή στο underground

κίνημα Northern Soul, που εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’60, είναι εμπνευσμένες από τις φωτογραφίες του Malick Sidibé, ο οποίος απαθανάτιζε τη νυχτερινή ζωή στο Μάλι και μαύρους άντρες που πόζαραν σαν δανδήδες με ιδιαίτερο στιλ στα nightclubs της γενέτειράς του. Πρωταγωνιστές της Pre-Fall 2017 συλλογής μαύρα μοντέλα και χορευτές, που φωτογραφήθηκαν για αυτόν το σκοπό, φορώντας τις δημιουργίες του Alessandro Michele.

Η εκστρατεία του Gucci προκάλεσε την οργή πολλών συγγραφέων. Οι φυλετικές διακρίσεις χρησιμοποιούνται τώρα για την πώληση ρούχων, ενώ τα σύμβολα του πολιτικού ριζοσπαστισμού μετατρέπονται σε σύμβολα της πολυτέλειας, λένε οι επικριτές του.

Ποια είναι η πραγματική ιστορία, η σημειολογία και τα σύμβολα, πίσω από τις αναφορές της εκστρατείας του διάσημου οίκου μόδας;


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα