Οριστικό: Ο Φαντ Σχιπ νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας

Όπως αναμενόταν ο Ολλανδός τεχνικός θα είναι ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδος. Πέρασαν και οι προσλήψεις Φύσσα, Κωνσταντινίδη.

Στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ εγκρίθηκε η πρόσληψη του Τζον Φαντ Σχιπ ως νέου τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος, ενώ παράλληλα πέρασαν και οι προσλήψεις των Τάκη Φύσσα και Κώστα Κωνσταντινίδη. Φυσικά άμεσοι συνεργάτες του Ολλανδού προπονητή θα είναι ο Άαρον Βίντερ και ο Μιχάλης Βαλκάνης.

Πλέον μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες
ώστε να υπογράψει ο νέος τεχνικός το συμβόλαιό του με τη Εθνική ομάδα και εν συνεχεία να έχουμε της ανακοινώσεις και την παρουσίασή του.

Ο Φύσσας στην Εθνική Ανδρών

Ο Τάκης Φύσσας επιλέχθηκε από την ΕΠΟ ως άνθρωπος που θα τρέξει ουσιαστικά το project «Φαντ Σχιπ». Η πρότερη εμπειρία του ως τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, η γνώση τυ στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΕΠΟ αλλά και η δουλειά του στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού συνεκτιμήθηκαν για να του δώσουν τη μπαγκέτα.

Στη νέα του θητεία στην ΕΠΟ θε είναι ο αθλητικός διευθυντής (general manager) της Εθνικής Ανδρών. Θα είναι ο συνδετικός κρίκος ομάδας και διοίκησης, θα αναλαμβάνει θέματα των ποδοσφαιριστών και επί της ουσίας θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για θέματα που άτπονται του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Επίσης στις κενές ημερομηνίες από υποχρεώσεις της ομάδας θα έχει ρόλο συμβούλου στην εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που είχε εκπονήσει ο Φερνάντο Σάντος με τον Λεωνίδα Βόκολο και τον ίδιο.

Τεχνικός διευθυντής Εθνικών ομάδων ο Κωνσταντινίδης

Σε ότι έχει να κάνει με τον Κώστα Κωνσταντινίδη εκείνος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων και θα έχει ένα πολυσύνθερο ρόλο από την Κ15 ως την Εθνική Ανδρών για την οργάνωση, τη λειτουργία και τη στελέχωσή τους.

Αναβολή στην ψήφιση του Πειθαρχικού Κώδικα, άκυρο στην Πολυιδιοκτησία

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα που άπτονται του Πειθαρχικού Κώδικα (πχ τιμωρίες σε περιπτώσεις βίας) ο πρόεδρος της ΕΠΟ εισηγήθηκε την αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, προκειμένου να ενημερωθεί ο υφυπουργός, ενώ μπήκε άκυρο στο άρθρο 30 του ΚΑΠ περί πολυιδιοκτησίας, το οποίο θα επέτρεπε σε μεγαλομέτοχο μίας ΠΑΕ να αγοράσει μέχρι 5% από τις μετοχές άλλης ομάδας. Μάλιστα, υπήρξε και σχετική σύσταση από τη FIFA.
Keywords
Τυχαία Θέματα