Οριστική αναβολή της κλήρωσης

Δυστυχώς έγινε το αναμενόμενο... Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Super League, το πρωτάθλημα πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 25-26/8, ακόμα δεν είναι σίγουρο ούτε το πότε θα γίνει η κλήρωση. Κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά για την "πρώτη" αγωνιστική της σεζόν 2018-19.

Κανονικά η κλήρωση επρόκειτο να γίνει σήμερα (30/7), αλλά οι εκπρόσωποι των ομάδων
αποφάσισαν να την αναβάλλουν για μια ακόμα φορά. Ο βασικός λόγος, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Novasports.gr είναι το γεγονός ότι υπάρχουν εφτά ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Επίσης δεν έχει καν υποβληθεί η προκύρηξη του νέου πρωταθλήματος. Ουδείς δηλαδή μπορεί να πει με σιγουριά πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League.

Το δεδομένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι η, προγραμματισμένη για σήμερα (30/7), κλήρωση αναβλήθηκε οριστικά όπως και η Γ.Σ, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, αν και από τη Super League υποστήριζαν ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Πριν την έναρξη των εργασιών του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική.

Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018»
Keywords
Τυχαία Θέματα