Οριγκί: «Είχα εξασκηθεί σε αυτή την εκτέλεση»

Ο Ντιβόκ Οριγκί εξήγησε πώς κατάφερε να πετύχει το γκολ που χάρισε στη Λίβερπουλ το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βέλγος επιθετικός, διαμόρφωσε το 4-0 των «ρεντς» επί της Μπαρτσελόνα στην ημιτελική ρεβάνς του «Άνφιλντ», σκοράροντας από κοντά μετά την γρήγορη εκτέλεση κόρνερ του Τρεντ Αλεξάντερ - Άρνολντ, έχοντας πιάσει στον ύπνο την άμυνα των Καταλανών.

Μπορεί αρχικά να φάνηκε σαν κάτι αυθόρμητο, όπως όμως εξήγησε ο Βέλγος στράικερ στην ιστοσελίδα των «ρεντς», ήταν κάτι που είχε δουλέψει
στην προπόνηση.

«Περιέργως, είχα εξασκηθεί σε αυτό το σουτ μερικές φορές στην προπόνηση, για να βρω πλάγιο δίχτυ από αυτή τη γωνία. Υποσυνείδητα, όταν μου ήρθε η μπάλα με βοήθησε, είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί ήξερα ότι είχα εξασκηθεί σε αυτή την εκτέλεση. Φυσικά όμως, αν το επιχειρήσεις δέκα φορές, πιο πιθανό είναι τις περισσότερες να βγει άουτ ή να πάει προς το κέντρο της εστίας. Ήταν ένα δύσκολο τελείωμα, γιατί είχα πλάτη στη μπάλα. Με μία γωνία του ματιού μου είδα τον Τρεντ να κάνει μία κίνηση και έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα, να γυρίσω το σώμα μου 180 μοίρες και να προσπαθήσω να βρω το πλάγιο δίχτυ. Ήταν μία δύσκολη κίνηση με τη μπάλα να αναπηδά στο έδαφος, όμως μπήκε μέσα και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό».

Ο Οριγκί, αν και είχε δεύτερο ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, είχε συμβολή σε καθοριστικές στιγμές των «ρεντς», όπως οι νίκες με Έβερτον και Νιούκαστλ και φυσικά ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος δηλώνει ότι περίμενε πως κάτι καλό θα συνέβαινε φέτος στο «Άνφιλντ», επιστρέφοντας μετά τον δανεισμό του στη Βόλφσμπουργκ:

«Η δουλειά μου είναι να απολαμβάνω το παιχνίδι. Είμαι παθιασμένος και μου αρέσει να εκφράζομαι στον αγωνιστικό χώρο. Όταν το κάνω αυτό γίνονται καλά πράγματα. Ήξερα ότι η σεζόν θα είναι σημαντική για την ομάδα και για μένα, ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα. Όταν επέστρεψα είδα ότι η ομάδα είχε πάρει μερικούς κορυφαίους παίκτες και ένιωσα ότι είχαμε ποιότητα και εμπειρία. Ήξερα ότι θα ήταν μία ιδιαίτερη σεζόν και ήθελα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Τελευταίο εμπόδιο πριν την ευρωπαϊκή δόξα είναι η Τότεναμ, με τον Βέλγο να προειδοποιεί:

«Είναι μία σούπερ ομάδα. Έχουμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι και ξέρουμε πόσο επικίνδυνοι είναι, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το ματς. Τους σεβόμαστε αλλά ξέρουμε ότι κι εμείς έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ποιότητα και πάνω απ' όλα μεγάλη καρδιά. Θα πρέπει να ανέβουμε ένα βουνό, αλλά ένα όμορφο βουνό. Με προετοιμασία και δουλειά θα έχουμε αυτοπεποίθηση. Ελπίζω να μου έχει απομείνει ακόμα μία μεγάλη στιγμή στη σεζόν».
Keywords
Τυχαία Θέματα