Ώρα υπεράσπισης για τον Τσιτσιπά

Ώρα υπεράσπισης για τον ΤσιτσιπάgliorisΚυρ, 11/15/2020 - 13:11

Για τελευταία φορά οι τελικοί της ΑΤΡ φιλοξενούνται στο Λονδίνο, καθώς από την επόμενη χρονιά και μετά από 12 χρόνια η βάση τους μεταφέρεται στο Τορίνο. Η εντυπωσιακή O2 Arena φέτος θα είναι άδεια λόγω Covid-19, όμως η ένταση από τους αγώνες της καλύτερης οκτάδας για τη χρονιά που ολοκληρώνεται παραμένει δεδομένη. 
Το πρόγραμμα αρχίζει σήμερα (15/11) ακριβώς με το ίδιο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι. Tον τελικό ανάμεσα στο Στέφανο Τσιτσιπά

και τον Ντομινίκ Τιμ που κατέληξε σε θρίαμβο του Έλληνα τενίστα. 

Ήταν ένας θρίαμβος που είχε διακοσμηθεί με κάμποσα αξιοπρόσεκτα επιτεύγματα. Για το ελληνικό τένις βέβαια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών, όταν ο Τσιτσιπάς έγραφε ιστορία ως ο 6ος νεότερος που έφτανε σε αυτή την επιτυχία και ο 7ος που το έκανε στο ντεμπούτο του. Ενδεικτικό της βαρύτητας του τροπαίου που θα αρχίσει να υπερασπίζεται ο 22χρονος αθλητής, είναι το γεγονός ότι ο Ράφαελ Ναδάλ των 20 τροπαίων Grand Slam που συμμετέχει για 16η διαδοχική σεζόν στους τελικούς, δεν το έχει στη συλλογή του!

Ο Τσιτσιπάς λοιπόν συναντά για 8η φορά στην καριέρα του τον Ντόμινικ Τιμ, ο οποιος κατέκτησε φέτος το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του, με τον Αυστριακό να προηγείται με βραχεία κεφαλή, 4-3 στις νίκες. Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν εκεί, στην ίδια σκηνή... 

EPA/WILL OLIVER

Ο Έλληνας έχει τονίσει στο παρελθόν ότι ο Τιμ αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον. Νιώθει καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά έχοντας ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του που τον "στέγνωσε" πνευματικά στη Βιέννη και το Παρίσι.  

Η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής με την πρώτη εκδοχή της να έχει λάβει χώρα στο Τόκιο το 1970 και διεξάγεται με τη γνωστή διαδικασία των δύο ομίλων round robin και τους πρώτους δύο από κάθε όμιλο να μετέχουν σε νοκ άουτ ημιτελική φάση. 

Οι δύο όμιλοι:

Group Tokyo 1970
Νόβακ Τζόκοβιτς
Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ντιέγκο Σβάρτσμαν

Group London 2020
Ράφαελ Ναδάλ
Ντόμινικ Τιμ 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Αντρέι Ρούμπλεφ

Το ρεκόρ του Τσιτσιπά που είναι ένας από τους 7 νικητές στο απέναντι στους υπόλοιπους του ομίλου: vs Ναδάλ 1-5, vs Ρούμπλεφ 2-2, vs Τιμ 3-4

Off Off glioris Off Off ΤΕΝΙΣ Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιχειρεί να πετύχει αυτό που δε μπόρεσε κανείς από το 2015 και μετά. Να υπερασπιστεί τον τίτλο στους τελικούς της ATP, όπως είχε κάνει τελευταία φορά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Article publish on Κυρ, 11/15/2020 - 13:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα