Ώρα αποδείξεων για το Βέλγιο

Στην «Rostov Arena» θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Το Βέλγιο καλείται να αποδείξει απέναντι στην σαφώς υποδεέστερη, αλλά πολύ μαχητική Ιαπωνία, ότι εκτός από μεγάλους παίκτες, διαθέτει πλέον και την προσωπικότητα να κερδίζει σημαντικά ματς. Στην φάση των ομίλων είχε την κορυφαία επίθεση, είχε συνολικά σε 3 ματς 53 τελικές και πέρασε με «σβηστές» μηχανές από την φάση των ομίλων.
«Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι η Ιαπωνία
θα μπορούσε να κρατήσει πολύ τη μπάλα» εξηγεί ο Μαρτίνεθ. «Αυτό που έχει σημασία είναι να εξουδετερώσουμε τα δυνατά τους σημεία και είναι σημαντικό να ξέρεις τι θα κάνεις όταν έχεις τη μπάλα στην κατοχή σου. Δεν θα εστιάσουμε στην κατοχή της μπάλας».

Μεγάλο πλεονέκτημα μπορεί να αποδειχτεί για το Βέλγιο και η μεγάλη διαφορά ύψους που έχουν οι παίκτες του σε σχέση με αυτούς της Ιαπωνίας. Οι επτά από τους 11 που περιμένουμε να ξεκινήσουν στο παιχνίδι, έχουν ύψος γύρω στο 1.85!
Είκοσι δύο ματς αήττητοι παραμένουν οι «κόκκινοι διάβολοι». Τελευταία τους ήττα στο φιλικό από την Ισπανία, την 1η Σεπτεμβρίου του 2016!
Από την άλλη πλευρά η Ιαπωνία διαθέτει έμπειρους παίκτες και είναι χαρακτηριστικό, ότι 15 από τους 23 παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αγωνίζονται εκτός της χώρας τους. Στα 5 προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, η ασιατική ομάδα έχει περάσει δύο φορές σε νοκ άουτ φάση και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε. Το 2002 από την Τουρκία με 1-0 και το 2010 στην διαδικασία των πέναλτι με 5-3 από την Παραγουάη. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν προκριθεί η Ιαπωνία, θα γράψει ιστορία.
Ο προπονητής των Ασιατών Ακίρα Νισίνο, δεν έχει σκεφτεί πολύ την πιθανότητα να πάει στη διαδικασία των πέναλτι η αναμέτρηση. Μπλοφάρει ή όχι ο 63χρονος;
«Σε προηγούμενες προπονητικές μου εμπειρίες σε συλλόγους αλλά και με αυτήν την εθνική ομάδα, δεν έκανα ποτέ ιδιαίτερη προπόνηση στα πέναλτι στους παίκτες, διότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε την πραγματική ένταση της στιγμής εκείνης, στην προπόνηση. Αύριο (σήμερα) θα ήθελα να αποφασιστεί ο νικητής του αγώνα πριν από τα πέναλτι».

Το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ πριν από επτά μήνες. Το Βέλγιο είχε νικήσει με 1-0 με γκολ του Λουκακού.
Πιθανή 11αδα Βελγίου (3–4–3): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Μπογιατά (Βερμάελεν), Αλντερβάιρελντ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Μενιέ, Καράσκο, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκακού
Πιθανή 11αδα Ιαπωνίας (4–2–3–1): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Ναγκατόμο, Γιοσίντα, Σότζι, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Ινούι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Οσάκo
Keywords
Τυχαία Θέματα