Ομάδα ιστορίας 30 χρόνων και μεγάλης εξέλιξης

Η 5η ομάδα του περυσινού πρωταθλήματος Βελγίου Γκενκ θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στο 4ο και τελευταίο φιλικό του στο Βέλγιο. Η ομάδα του Νίκου Καρέλη αγωνίστηκε πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου Βελγίου, όπου ηττήθηκε με 1-0 από τη Σταντάρ Λιέγης. Αποτέλεσμα που την οδήγησε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από νωρίς, καθώς σε 4 ημέρες θα δώσει το πρώτο παιχνίδι της απέναντι στην αδύναμη Φολά από το Λουξεμβούργο.

Η Γκενκ γιορτάζει εφέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή
της και σε αυτές τις τρεις δεκαετίες ζωής έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα. τελευταίο το 2011. Παράλληλα έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων κυπέλλων Βελγίου με τελευταίο το 2013.

Πρόπερσι κατάφερε να φτάσει και μέχρι την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και αποκλείστηκε από την Θέλτα του Βίγο.

Για την ομάδα του Φίλιπ Κλεμόν θα είναι το 8ο παιχνίδι στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ακολουθεί ένα ακόμη φιλιά αύριο με αντίπαλο την Χόιστ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου και αμέσως μετά ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της. Πρώτα με τον αγώνα απέναντι στον σύλλογο του Λουξεμβούργου για το Γιουρόπα Λιγκ και στη συνέχεια στις 29 Ιουλίου όταν θα παίξει στην έδρα της Λόκερεν για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Γκενκ επικράτησε πολύ άνετα απέναντι σε 5 ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ενώ τρία από τα φιλικά που έδωσε ήταν ανταγωνιστικά. Γνώρισε ήττες από την Σάλκε με 2-1 και την Αρμίνια Μπίλεφελντ με 2-0, ενώ επικράτησε την Βαλενσιέν, ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας με 4-1.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη "Λούμινους Αρένα", έδρα της Γκενκ με χωρητικότητα 24ων χιλιάδων θέσεων. Κατασκευάστηκε το 1999 και έχει το όνομα χορηγού εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας,
Keywords
Τυχαία Θέματα