Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο του ρεπόρτερ (Ημέρα 3η)

3η Ημέρα

Θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε ανάλογο σκηνικό καιρού στο Ζέεφελντ. Από την πρώτη ημέρα που φθάσαμε στις αυστριακές Άλπεις, ο υδράργυρος δεν ξεπερνάει τους 17 βαθμούς, ενώ το βράδυ υποχωρεί έως τους 6. Από την Τετάρτη όλα θυμίζουν χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες, σύννεφα που «ακουμπούν» τα σπίτια του χωριού, αλλά και έντονη βροχή.

Τα τελευταία χρόνια δε θυμόμαστε να επικρατούν ανάλογες καιρικές
συνθήκες στην περιοχή. Ειδικά πέρσι και πρόπερσι είχε υψηλές θερμοκρασίες. Όμως, είναι εξαιρετικές συνθήκες για προπονήσεις στη διάρκεια της προετοιμασίας. Για αυτό άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν κάθε καλοκαίρι τα βουνά της κεντρικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στη δουλειά του Μαρτίνς, αν και έχουμε μπροστά μας μικρό δείγμα γραφής, είναι σαφές πως δουλεύει πολύ στο κομμάτι της τακτικής. Το διαπιστώσαμε και την Τετάρτη όπου προσπαθούσε να δείξει στους παίκτες του διαφορετικούς τρόπους για την επίτευξη του τέρματος. Για παράδειγμα, δούλεψε ακόμη και μία άσκηση στην οποία ζητούσε αξιοποίηση αντεπιθέσεων με αριθμητικό πλεονέκτημα. Δουλεύει πολύ και στην κυκλοφορία της μπάλας υπό πίεση. Παράλληλα, φαίνεται πως επιδιώκει τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσω ασκήσεων που έχουν ένταση και διάρκεια.

Ασφαλώς και έχει ακόμη μακρύ δρόμο η προετοιμασία. Και θα γίνουν και ανακατατάξεις στο ρόστερ, αφού είναι δεδομένο πως θα αφιχθούν νέα πρόσωπα, με στόχο την ισχυροποίηση του συνόλου το οποίο θα επιχειρήσει στην επόμενη σεζόν να επιστρέψει στη κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Μαρτίνς είναι σίγουρος πως με την έναρξη της περιόδου, το σύνολό του θα είναι πανέτοιμο να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους του. Θυμίζουμε πως το πρώτο επίσημο ματς θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Keywords
Τυχαία Θέματα